Egyre elterjedtebb a divat világában, hogy híres modellek lányai lépnek édesanyjuk nyomdokaiba. Ezek a fiatal hölgyek már gyerekkorukban betekintést nyertek a kulisszák mögé, és úgy tűnik, elbűvölte őket a szakma varázsa. A divatmárkák és a fotósok persze, módfelett örülnek az utánpótlásnak, hiszen ezek a lányok már eleve nagy névvel indultak el a siker útján, ráadásul nagyon hasonlítanak az anyukájukra. Nem egy fotózás épült már a modell anya-lánya párosokra, érthető módon, hiszen duplán népszerűek.

hirdetés

Cindy Crawford és Kate Moss lánya sem esett messze a fájától, mindkét ifjú hölgy modellként keresi a kenyerét. Rajtuk kívül még számos modellcsemete akad, aki édesanyja pályáját követte, és hasonló sikereket hozott számára a nagy kaland.

Bár nem mindenkinek, de sok kislánynak az édesanyja az első női példaképe, így érthető, hogy azok a hölgyemények, akik gyerekkoruktól ott sündörögnek a divatbemutatók és fotózások hátterében, arra vágynak, hogy a függöny mögül kilépve, ők is bizonyíthassanak, és elnyerjék azt a fajta figyelmet és reflektorfényt, ami mindenhová követi anyjukat.

A divat imádja a modell anya-lánya párosokat

Sokan azt gondolják, hogy könnyű dolguk van ezeknek a fiatal nőknek, hiszen bájos vonásaikkal egy híres nőre emlékeztetik az embereket, magukban hordozzák a szupergént, és csak a nevüket kell elrebegni, máris szerződtetik őket a vezető világmárkák. Van benne némi igazság, de az éremnek nem csupán egy oldala van. Bár hamarabb megtapasztalják a sikert, könnyebben bele is bukhatnak, amíg nem a saját nevükön, hanem valakinek a gyermekeként emlegetik őket.

 

Kaia Gerber neve mellé ma már nem teszik oda, hogy Cindy Crawford lánya, hosszú évek alatt vívta ki magának, hogy ne az édesanyja fiatalabb változataként kezeljék. A legtöbb fotózáson kihasználták, hogy kiköpött mása a híres szupermodell fiatalabb kiadásának, és elvárták tőle, hogy öltse magára ezt a szerepet.

Kaia nem vette fel édesanyja vezetéknevét, mint a legtöbb sztárcsemete, hanem elképesztő sok munkával és akaraterővel bizonyította, hogy nem csak a hasonlóság miatt van helye a szakmában. Anyukája a legnagyobb mértékben támogatta őt abban, hogy rátaláljon a saját útjára és kiteljesedjen személyisége.

Volt, akinek tündéri anya-lánya fotókkal indult a karrierje, és olyan is akadt, aki csak szórakozásból lett modell, mert kamaszként jó mókának tartotta. Néhány modellcsemetéről szinte első ránézésre tudjuk, kinek a gyermeke, míg másoknál csak a név árulkodik. A divatvilág gyönyörű anya-lánya párosaiból szemezgettünk.

Kiemelt kép: Samir Hussein/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés