A farmerszoknya a tavaszi divat egyik népszerű eleme, szinte minden évben felkarolják a trendek, ám a Miu Miu elképzelésében nem éppen egy csinos, előnyös darab látott napvilágot.

hirdetés

A Prada játékosabb, fiatalosabb vonala a Miu Miu, most azonban egy egészen egyszerű darabokból álló kollekcióval rukkolt elő a márka. A praktikusság, a sportos lazaság, valamint a vagány maszkulin stílus került előtérbe az új repertoár megalkotásánál, a nőiességgel és a színekkel viszont kifejezetten óvatosan bántak.

 

A farmer és a bőrhatású anyag egyaránt új megvilágításban bukkan fel a tavaszi kreációk között, a márványkoptatást újragondolva, kissé rozsdafoltosnak tűnnek a lezser farmercuccok.

Előnytelen farmerszoknya, férfias, bő zakó, feltűnő zseb: tavaszi divat a Miu Miu ajánlásával

A Miu Miu tavaszi-nyári felhozatala nagy hangsúlyt fektet a laza utcai stílusra, a sportos, maszkulin vonalvezetésre. A kitüremkedő, váratlan helyeken felbukkanó zsebek csak még inkább fokozzák a praktikusságra való törekvés hátrányát, hiszen a legtöbb szabás előnytelen vagy férfiasan hanyag.

Bár a túlfutó vagányságot ellensúlyozza néhány szexi részletelem, például a falatnyi farmertopok és az áttetsző anyagok, a márka által megálmodott farmerszoknya nem éppen a nőiesség kifejezésére szolgál. Persze, kétélű darabról van szó, ami lehet sportos és sikkes, ezúttal azonban inkább csak alakromboló hatással bír.

A 2023-as kampány szereplői Emma Corrin, Kendall Jenner, Esther McGregor, Lim Yoona, Ever Anderson, Achol Ayor, Quintessa Swindell és Karolin Wolter. A fotók is nagy hangsúlyt adnak a férfias stílusnak, illetve a vagány lazaságnak, ami a farmerszoknya esetében nem sült el jól.

 

Emma Corrin, illetve Kendall Jenner is igencsak sportos, lapos hassal rendelkezik, ami nem jellemző minden nőre, a csípőszabású szoknya azonban pont a hastájéki területre hívja fel a figyelmet.

 

A kötényszerű, csípőnél megkötős darab például láttatni engedi a fehérneműt, a hatalmas zsebek pedig még inkább szélesítik a sziluettet. Bár a két modell esetében alig érezhető az alakromboló hatás, az a képekről is lemérhető, hogy igencsak slampos fazonról van szó.

Reméljük, nem terjed el újra a csípővillantó farmerszoknya, ami már a kilencvenes és kétezres években sem volt szerencsés választás.

Kiemelt kép: Dominique Maitre/WWD/Getty Images.

Cikkfotók: Miu Miu/2023-as tavaszi-nyári kampány.

  • Megosztás:
hirdetés