Michelle Dockery arcát legtöbben a Dowton Abbey című sorozatból ismerik, hiszen a színésznő több évadon keresztül alakította Lady Mary Crawley-t. A 40 éves színésznőt azóta már sok szerepben láthattuk, és rendszerint a vörös szőnyeges eseményekről sem hiányozhat. Igazi  angol hölgy, kifinomult megjelenéssel, aki sosem esik túlzásba a részletekkel.

hirdetés

Michelle Dockery pályája a színházban kezdődött, 2010-ben indult be a karrierje, amikor megkapta Lady Mary Crawley szerepét a Dowton Abbey-ben. Julien Fellows sorozata egy szempillantás alatt meghódította a világot, állítólag még Katalin hercegné is rajong a szériáért. A nézők hat évadon keresztül követhették a Crawley család cseppet sem unalmas életét, 2019-ben pedig egy filmmel egészült ki a repertoár, amit idén egy újabb követ.

A színésznőt nem kerülték el a sikerek, több Golden Globe-jelölést is bezsebelt, és egymás után kapja a szerepeket. Láthattuk már aggódó édesanyaként a Jacob védelmében-ben, legutóbb pedig egy ügyvédet alakít a Netflix sorozatában, az Egy botrány anatómiájában. Úgy tűnik, remekül passzolnak hozzá a drámai szerepek, ezekben igazán ki tudja bontakoztatni a tehetségét.

Michelle Dockery épp olyan előkelő, mint Lady Mary

Stílusáról legtöbbször a vörös szőnyegen tesz tanúbizonyságot a gyönyörű színésznő, hiszen mindig kifogástalan öltözékben jelenik meg. Sosem túl sok vagy merész, remekül megtalálja az arany középutat a feltűnő és a nőies fazonok között.

 

Karcsú, magas, és vonzó nő, de a kacérkodás nem az ő terepe. A szexisebb ruhákat is a maga kifinomultságával tálalja. A barna hajába vegyülő ősz tincsekkel sem törődik különösebben, nem jön zavarba attól, ha épp elmaradt a soron következő festés a fodrásznál. Stílusában szépen vegyíti egymással a klasszikus fazonokat az aktuális trendekkel, ugyanakkor nem a külsőségek rabja, és nem szeretne görcsösen fiatalabbnak tűnni. Ez a fajta lazaság a hétköznapi szereléseiben szintén megjelenik. Kedveli az egyszerű, letisztult fazonokat, legtöbbször farmert, lapos talpú cipőt és elegáns kabátot visel. A csillogást inkább meghagyja a vörös szőnyegre.

A színésznő repertoárjában alakkövető, kivágott estélyi ruhák és visszafogott nadrágkosztümök egyaránt felbukkannak. A modern és a szexis stílus keveredése jellemzi az öltözködését, ám egyikkel sem esik túlzásba. Ez a kettősség minden öltözékében megjelenik, ettől válik nagyon egyedivé, izgalmassá. Látszik, hogy csak olyan darabokat visel, amelyeket közel érez magához, mivel nagyon magabiztos, mégis kifinomult a felvételeken.

Michelle hétköznapibb stílusából megéri inspirálódni, hiszen nagyszerű kapszulagardróbbal rendelkezik, melyben főként az időtálló darabok dominálnak. Ezek bármikor előkerülhetnek, évszaktól, szezontól függetlenül megállják a helyüket.

 

Kiemelt kép: Sarah Morris / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés