Elizabeth McGovern arca a Downton Abbey-ből lehet ismerős, hiszen a széria rengeteg rajongót szerzett magának. A sorozat Lady Granthamjének a megjelenése mindig kifogástalan volt, ám a színésznő sem panaszkodhat, hiszen roppant nőies és elegáns.

hirdetés

A hatvanéves színésznő az elmúlt évtizedekben rengeteg alkotásban szerepelt, a valódi hírnevet mégis Cora Crawley karaktere hozta meg számára. A Downton Abbey hat évadon keresztül ültette le a nézőket a képernyők elé, és idén jelentették be, hogy érkezik a második mozifilm. A széria gyönyörű összeállításokban bővelkedett, a jelmeztervezők alapos munkát végzetek, mivel a ruhaköltemények tökéletesen megidézik a kor hangulatát.

Cora Crawley ruhatárát már sokszor méltatták, ám Elizabeth McGovern öltözködését úgyszintén érdemes alaposan szemügyre venni. A hatvanéves színésznő gyakori vendége az elegáns eseményeknek, amelyeken rendre elkápráztat mindenkit nőies, sikkes stílusával. Elbűvölő megjelenése láttán nehéz elhinni, hogy már bőven túlhaladt az ötvenen, kortalan kinézetéhez pedig tökéletes ruhaválasztásai is hozzátesznek.

Elizabeth McGovern stílusát tanítani lehetne

Elizabeth McGovern öltözködését főként az elegancia jellemzi, ám a színésznő mindig igyekszik egy kis változatosságot belecsempészni az összeállításaiba. Szereti a színeket, az egyik kedvenc árnyalata a piros, ami remekül passzol barna frizurájához. A formális eseményekre mindig estélyit választ, míg a kevésbé hivatalos alkalmakkor nadrágban vagy rövidebb ruhában mutatkozik szívesen, melyet blézerrel, könnyű kabáttal kombinál.

Karcsú, törékeny alkattal rendelkezik, ezért bátrabban játszadozhat a fazonokkal. Ennek megfelelően nem is szokta elrejteni az alakját, ritkán láthatjuk túlméretezett kreációban. Ha mégis ilyet választ, akkor szűkebb szabásvonalú ruhadarabbal ellensúlyozza.

 

Általában különleges ruhaszabásokkal próbál egy kis vagányságot belecsempészni az öltözékeibe, ám a változatos kiegészítőkkel is sokat finomít az összhatáson. A nőies blézerek nagy kedvencei, amiket változatos formában jelenít meg a szettjeiben. Farmerral, elegáns pantallóval vagy nőies egészruhával egyaránt összeboronálja a jól szabott zakókat.

Elizabeth McGovernből sugárzik az elegancia, és éppoly kifinomult, mint Cora Crawley. Mindent elképesztően magabiztosan tud viselni, a vörös szőnyegen pedig csak úgy ragyog. Egy magabiztos, öntudatos nő, aki nem esik kétségbe attól, hogy van egy-két ránc az arcán. Sokáig festette a haját, ám nemrég felhagyott ezzel a procedúrával, és lenőtt frizurával jelent meg a fotósok előtt. A hatvanéves színésznő csöppet sem jött zavarba, láthatóan jól érzi magát a bőrében. Elégedett a külsejével, ami kívülről is érződik.

 

Kiemelt kép: Theo Wargo / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés