Eljött végre a bájos félcipők ideje, melyek sokoldalúan kombinálhatók és izgalmas csavart visznek a szettekbe. Az enyhébb tavaszi időszakra jól kihasználható fazonokkal kecsegtet a divat, legtöbbjük már évek óta megjelenik az átmeneti szezonban. A kényelmes lábbelik ideálisak a mindennapi rohanáshoz, az apró sarkaknak köszönhetően nem terhelik meg a bokát, mégis roppant csinos összképet garantálnak.

hirdetés

Bár a magas sarkú cipők kitörölhetetlenek a divatból, a hétköznapokban a legtöbb nő ruhatárában mégis a laposabb sarkú lábbelik élveznek elsőbbséget. Ezekben könnyebb sétálni, esetleg sietni, így a reggeli őrületben sem kell a beakadt cipősarok miatt aggódni. A bokát sem terhelik meg úgy, mint a tűsarkú topánok, melyek alapos terhet rónak az ízületekre.

Természetesen a körömcipők hanyagolása nem jelenti azt, hogy elveszne a megjelenés nőies bája. A lapos talpú félcipők éppoly elegánsak tudnak lenni, mint magasabb sarkú társaik, csupán a megfelelő fazont kell beszerezni. A tavaszi divat ebből a szempontból igazán sokszínű, mivel a klasszikus balerináktól kezdve a vastag talpú derby fazonig minden felbukkan.

A nőies félcipők minden stílusban megállják a helyüket: ezek a kedvenceink

A legtöbb kreáció már eleve alkalmas arra, hogy összeboronáld egy nőies fazonú egészruhával vagy csinos szoknyával. A balerinák például kifejezetten ilyenek, ám az apró sarokkal rendelkező félcipők éppúgy sokféle stílusban elsüthetők.

 

A különféle stílusok keveredésének köszönhetően a vastagabb talpú vagy fűzős fazonok egyaránt szóba jöhetnek. Ezek a megoldások elsőre nem mindig keltenek letisztult vagy kifinomult hatást, ám jól bírják a stílusmixeket, ezért rövidebb szoknyával kifejezetten jól mutatnak.

A klasszikus loafer cipők sem maradhatnak ki a felsorolásból, melyek minden szezonban megjelennek, időtállók, és akár az irodai megjelenésben is helyet kaphatnak. A fekete mellett előkerülhetnek a világosabb színárnyalatok, illetve a díszítések.

Idén rengeteg láncos, díszített darabbal találkozhatsz a kínálatban. Igazán mutatósak, így könnyű elcsábulni, ám mégis inkább a klasszikus, letisztult fazonokat ajánljuk. Mivel meglehetősen trenddarabok, így érdemesebb olyan kialakítású lábbelit választani, amit ősszel vagy jövő tavasszal is szívesen viselsz majd a kedvenc ruháddal.

Kifejezetten olyan darabokat válogattunk össze az aktuális kínálatból, amiket sokféle szettbe beültethetsz. Jól mutatnak répafazonú nadrággal, farmerral, szoknyával esetleg egészruhával. Ám a kicsit lazább farmerdzsekis, bőrkabátos szerelések sem okoznak nekik gondot.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés