Cher különleges stílusával beírta magát a divattörténelembe. A 75 éves énekesnő egyedi énekhangjával és formabontó színpadi megjelenésével mindig sikert arat. A revütáncosnők kosztümjeire hajazó darabokkal pedig rendszerint ámulatba ejtette közönségét.

hirdetés

A 75 éves Cher még manapság is az egyik legnépszerűbb énekesnőnek számít, egyedi énekhangját mindenki azonnal felismeri. A házibulikban még ma is felcsendülnek a dalai, és a fiatalabb generáció is szívesen táncol a Strong Enough című slágerére.

Már a hetvenes években valódi díva volt, és ez fikarcnyit sem változott az évek múlásával: sosem dobta félre egyedi stílusát. Kedveli a feltűnő darabokat, amelyeket legtöbbször rengeteg strassz, toll és egyéb feltűnő elem díszít. Színpadi összeállításai legalább annyira legendásak, mint a dalai, nála ugyanis a merészebbnél merészebb ruhák is hozzátartoznak a show-hoz.

Cher legendás szettjei még ma is ámulatba ejtők

A 75 éves énekesnő mindig is kedvelte a feltűnést, és az sem zavarta soha, ha a lenge színpadi dresszeiben premier plánba kerültek az idomai. Izmos, vékony alkatát büszkén mutatta meg közönségének, gyakran viselt szinte tenyérnyi textilből varrt ruhát, amelyből sejtelmesen kivillantak a testrészei.

A necc az egyik kedvenc anyaga, amit a tervezők különféle díszítésekkel tettek még egyedibbé számára. A sejtelmes textil sokat megmutatott Cher formás idomaiból, ám hibátlan testén még a kihívó fazonok sem festettek közönségesen. Az énekesnő manapság is remek formában van, ám óvatosabb a merész ruhaszabásokkal, sokkal visszafogottabb formában jelennek meg a testhezálló és kivágott anyagok a szereléseiben.

 

Cher ruhatárában a csillogás teljesen mást jelent, úgy tűnik, a díszítőelemekre sosem mond nemet az énekesnő. Láthatóan szenvedéllyel öltözködik, sosem követte túlságosan szigorúan a divatirányzatokat. A korszakra jellemző stílusjegyek ugyan mindig is felbukkantak az összeállításaiban, de inkább az egyedi részletmegoldások uralták az általa választott sziluetteket.

A mai napig ő a legjobb példa arra, hogy a formabontó, színpadias dívastílus nem feltétlenül  hat erőltetetten vagy bazárian. Csillogó öltözékének köszönhetően a legtöbbször minden szem rá szegeződött, sőt, gyakran ellopta a reflektorfényt a nőiesen elegáns hölgyek elől.

Cher egyik kedvenc tervezője Bob Mackie volt, aki különleges kosztümöket alkotott az énekesnőnek. Mackie mindig látványos darabokat kreált az énekesnőnek, bármelyik varietéműsorban megállták volna a helyüket. Szexi ruhakreációi legtöbbször a dekoltázsra és a hasra irányították a figyelmet.

Cher a mai napig szereti a csillogást, egyedi stílusa nem finomodott túlságosan szoliddá. Bár korát meghazudtolva miniszoknyába is bátran belebújik, többnyire nadrágos szetteket, vagy hosszabb alkalmi ruhákat választ, pazar díszítésekkel fűszerezve. A 75 éves díva ma is sokakat inspirál legendás öltözékeivel.

 

Kiemelt kép: NBC / Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.  

  • Megosztás:
hirdetés