Bár eredetileg táncosnak készült, Sarah Margaret Qualley pár évvel ezelőtt édesanyja nyomdokaiba lépett. Színésznőként és modellként egyaránt megcsillantotta tehetségét, de az öltözködési stílusával is kivívta magának a figyelmet.

hirdetés


Andie MacDowell és Paul Qualley harmadik gyermeke, Margaret csakúgy, mint nővére, Rainey, a színészi pálya mellett horgonyzott le. Nővéréhez hasonlóan, ő is fogékony a művészetekre, csak épp nem énekesként, hanem táncosként kezdte karrierjét.

A divatszakma is hamar felfigyelt szépségére és balerinaalkatára. 16 évesen már a New York-i divathéten sétált végig a kifutón, később pedig a Chanel nagyköveteként vált ismertté. Ez volt az a pont, amikor már nem csak Andie MacDowell lányaként került szóba, a divatházzal való kapcsolata pedig az öltözködésére is nagy hatással volt.

Számos alkalommal jelent meg Chanel-ruhákban a nagyszabású eseményeken, de a franciás letisztult stílus mellett szívesen kísérletezett karakteresebb fazonokkal is.

Margaret Qualley bájos stílusa igazán inspiráló

Nem csoda, hogy Margaretet mágnesként vonzotta a divat világa, hiszen édesanyja és édesapja is modellkedett. A szép ruhák és a fotózások hamar lenyűgözték, de egy idő után már nem érte be ennyivel, és a színészet felé kezdett kacsintgatni.

Első kisebb szerepét 2013-ban kapta, a Palo Alto című drámában. Innen egyenes út vezetett A hátrahagyottak című misztikus sorozathoz, amiből három évad készült. 2020-ban Sigourney Weaver mellett játszott az Egy évem Salingerrel című filmben, jövőre pedig a Claire Denis rendezésében megjelenő The Stars at Noon filmadaptációban láthatjuk majd Robert Pattinson oldalán.

 

Margaret Qualley azonban nem csak magazinfotóival és filmes alakításaival vívja ki magának a figyelmet, hanem a divatos megjelenése kapcsán is sok szó esik róla. A 26 éves színésznő kedveli a vintage hangulatot, szívesen választ hosszított fazonú, lágy esésű ruhákat.

Bár édesanyja, Andie MacDowell imádja a kosztümöket, Qualley a Chanel jóvoltából szeretett bele a múltidéző nadrág-zakó, illetve ruha-blézer kombinációkba. Igaz, a vörös szőnyeg kedvéért MacDowell is bevállalt kreatívabb, szexisebb ruhafazonokat a kosztümnél, a lánya azonban a bohókásabb, romantikusabb cuccoktól sem riad vissza. Bájos stílusa mellőzi a túlkapásokat, ennek ellenére izgalmas és inspiráló.

Kiemelt képek: Traverso/L’Oréal, Stephane Cardinale/Corbis/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés