Anya Taylor-Joy a filmszerepek és a ruhák terén sem szereti a szokványosat, az eddigi filmjei alapján világosan lejön, hogy nem egy tipikus romantikus főhős, amit tudatosan alakított így. Az öltözködésével is kerüli a snassz kliséket, és bátran kísérletezik a retró stíluselemekkel.

hirdetés

Bár 17 éves kora óta szerepel filmekben, a nagyközönség csak pár éve szembesült tehetségével. A világhírnévhez főként a Netflix 2020-as amerikai drámasorozata, a Vezércsel segítette hozzá, amelyben egy zseniális sakkjátékost alakít, akinek személyisége, a lelkében őrzött gyerekkori sérülésekkel együtt csak lassan bontakozik ki a néző előtt.

Korábban sem láthattuk könnyen emészthető, romantikus szerepekben, többnyire horrofilmekben, thriller- és drámatörténetekben tűnt fel. Igaz, 2020-ban Jane Austen Emmáját is eljátszhatta az új adaptációban, amelyben a szerelem is rátalál, de ez a film mégiscsak egy szatirikus komédia, ami valahogy összepasszol Anya Taylor-Joy erős karakterével.

A színésznő egyébként két évig modellkedett, mielőtt belecsöppent a filmezésbe, de ez a lehetőség is teljesen véletlenül talált rá. Alig 16 éves volt, amikor Sarah Doukas belebotlott az utcán, az a menedzser, aki annak idején Kate Mosst és Cara Delevingne-t is felfedezte.

Az üzletasszony igazán jó radarral rendelkezik, hogy kiszúrja a tömegből a karizmatikus személyeket, és Anya Taylor-Joy esetében sem tévedett, még akkor sem, ha a hölgyemény inkább a filmszakmát választotta a fotózások helyett. A hatalmas babaszemekkel rendelkező színésznő delejes tekintettel bír, amivel szinte azonnal magával ragadja a nézőt. Különlegessége az öltözködésében ugyanúgy visszaköszön, ami nem éppen a letisztult, szimpla alapdarabokon alapszik.

Anya Taylor-Joy stílusa éppolyan izgalmas és sokszínű, mint ő maga

A Vezércselben az ötvenes-hatvanas évek divatját is alaposan szemügyre vehetjük, és a fiatal színésznőhöz igazán jól passzolnak a fehér zoknival kombinált félcipők és tányérszoknyás midiruhák.

A különböző filmes eseményeken és beszélgetős műsorokban is gyakran jelenik meg retró stílusú ruhákban, ám a filmbéli karakterével ellentétben ő jóval szexisebb, izgalmasabb és feltűnőbb fazonokat visel.

A megjelenését illetően nincsenek jól bevett sémái, amiket gyakran alkalmazna, inkább bátran kísérletezik, ezáltal mindig hoz valami újat, amivel meglepi az embert. Az élénk színek és a miniruhák igazán jól állnak neki, és az elegáns, extravagáns elemekkel sem hibázott még.

 

Egy biztos, hogy az öltözéke sohasem unalmas, de ez a jelző egyébként is nehezen összeegyeztethető a színésznő sokoldalú egyéniségével.

Kiemelt képek: Jacopo Raule, David M. Benett/Dave Benett/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés