Lorena Duran a nőies alkatú hölgyeket képviseli a divat világában, pár évvel ezelőtt erre még olyannyira nem volt példa, hogy zavarában plus size modellnek titulálta a szakma, pedig a legkevésbé sem az. Az InStyle magazin friss divatfotóin két eltérő testfelépítésű modell mutatja be a tavaszi trendeket, a spanyol szépség az egyikük.

hirdetés

A 29 éves Lorena Duran dús kebleivel, kerek csípőjével és karcsú derekával az eszményi homokóraalkat megtestesítője. Bár régóta szerepel divatfotókon, akkor figyelt fel rá igazán a világ, amikor a Victoria’s Secret és a Mango arca lett. Azóta a kifutókon is gyakran megfordul, ám kezdetben majdnem bent rekedt a fürdőruha- és fehérneműmodellek skatulyájában.

A legtöbb fotózáson formás, szexi alakja került fókuszba, ám a divatvilágban történő változások új kapukat nyitottak meg előtte. Manapság már egyik márka sem hagyhatja figyelmen kívül, hogy a nők bizony eltérő adottságokkal és sziluettel rendelkeznek, ahogy a magazinok szintén kezdenek leszokni arról, hogy mindig ugyanazokkal a paraméterekkel kategorizálják a szépséget.

A divat egyértelműen mindenkié, a nők többsége pedig sem a nádszálvékony, sem a plus size modellekkel nem tud azonosulni. Míg manapság egyre több telt idomú és molett nő színesíti a modellszakma palettáját, a méretsor alapján mid-size típusba sorolható, középalkatú manökenek még mindig ritkaságszámba mennek, miközben testalkatukkal ők képviselik a nagy átlaghoz tartozó hölgyeket.

Lorena Duran és Arina Lush a tavaszi divat sokszínűségét mutatja be a fotókon

A spanyol InStyle magazin két, alkatilag eltérő modellt választott a tavaszi trendek népszerűsítéséhez. Teljesen lényegtelen azonban, hogy Lorena Duran és Arina Lush más méretekkel rendelkeznek, ugyanis mindketten roppant nőiesek, szexi kisugárzásuk pedig szinte vibrál a képeken.

Daniel Scheel fotósorozatában a legfrissebb dizájnercuccokat viselik a manökenek, melyek szavak nélkül is sokat mesélnek a tavaszi divat változatosságáról.

Előtérbe kerülnek a letisztult és klasszikus stíluselemek, az élénk, merész színek, az alakhangsúlyos fazonok, a fényes és csillogó felületek, valamint a légiesen lágy anyagok.

A Loewe és a Givenchy fazonjai a stílusos, egyedi megjelenést támogatják, mely alkattól függetlenül könnyedén megvalósítható az idei divat sokrétű darabjaival.

Kiemelt kép: David Benito/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés