A 25 éves spanyol modellre az utóbbi időben figyelt fel a világ, amikor a Victoria’s Secret, és a Mango is szerződtette. Lorena Duran elvileg plus size modell, de valójában csak egy nőies nő, akin keresve sem találunk súlyfelesleget.

Vannak sportos, és madárcsontú, törékeny alkatú nők, illetve olyanok, akik mellben és csípőben erősebbek, mint például Sophia Loren, vagy Brigitte Bardot. Az utóbbi kategóriába tartozó hölgyek akkor is, ha nincs rajtuk pluszkiló, kerekded idomokkal rendelkeznek.

Mindez alkati adottság, amit nem kellene összemosni a plus size fogalmával, ami tulajdonképpen a súlytöbblettel élő nőket hivatott megszólítani a divat berkein belül. Attól, hogy valakinek nagy a melle, még nem biztos, hogy pluszos méretű ruhákat kell viselnie, ahogy szerintünk Lorena Duran sem teszi.

Tudvalévő, hogy minden női alkaton másképp oszlanak el a kilók, és az is igaz, hogy nem nyomhat mindenki ötven kilót, mert valakinél például, ez már egy egészségtelen súlytartományba csúszik. Két hetven kilós nő között óriási lehet a különbség: lehet, hogy az egyikük arányos és karcsú, a másik pedig testesebb, nagy hassal.

Lorena Duran nőiesen karcsú, nem plus size

A spanyol modell feltűnően csinos, és látszik rajta, hogy nemcsak az Instagram kedvéért mímeli a sportot. A hasa lapos és feszes, valamint ugyanez mondható el a hosszú combjairól is. Igaz, nem lehet átlátni a lábai között, de mondjuk az átlagos, nem törékeny alkatú nőknél ez többnyire így van.

A Victoria’s Secret tavasszal adta hírét nagy büszkén, hogy immár plus size modellt is alkalmaznak, Lorena Duran személyében. Ám sokan nem tudtak őszintén örülni a bejelentésnek, hiszen érezhető volt, hogy a fehérneműmárka az azóta lemondott marketingigazgatójuk, Ed Razek súlyos kijelentéseivel lerombolt renoméját igyekezett helyreállítani.

Ed Razek a Vogue-nak adott interjújában nyilatkozta a cég nevében, hogy a transznemű és a plus size modelleket is elutasítja. Nem csoda, hogy a Victoria’s Secret népszerűsége igencsak visszaesett, bár ehhez nemcsak a szerencsétlen eset járult hozzá, hiszen a cég hosszú éveken keresztül ragaszkodott a tökéletességről alkotott ideológiájához még akkor is, amikor a világ nagyot fordult a pozitív testkép mozgalmának hatására.

Tény, hogy Lorena Duran jó választás, hiszen szexi és gyönyörű, de ha ő plus size modell, akkor ebben az esetben megint torzul a pluszos méretű kategória valódi jelentése. Igaz, hogy a saját Instagram-profilján is curvy modellnek titulálja magát a spanyol szépség, de nem is tehet mást, hiszen ő ennek alapján kapja a felkéréseket.

Ő reklámozza Mango őszi-téli Violeta kollekcióját is, mely pluszos méretű ruhákat sorakoztat fel. Bár ezeknek a felkéréseknek köszönhetően simán világhírnévre tehet szert – amit meg is érdemel a fiatal hölgyemény -, azért úgy lenne kerek a sikertörténete, ha nem csak plus size modellként tudna érvényesülni.

Kiemelt kép: Europa Press/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés