A 45 éves Kate Winslet nem törekszik görcsösen a tökéletességre, bátran felvállalja korát, ezért nem híve a szépészeti beavatkozásoknak. Az utóbbi időben egyre többször utasítja el a Photoshopot, és a túlzott sminket. Teljesen önazonos, ezért nem véletlen, hogy mostantól a L’Oreal csapatát erősíti!

hirdetés

Kate Winslet roppant fiatal volt, amikor felbukkant a Titanic című filmben. Bár a közönség hamvas, bájos arccal ismerte meg, a színésznő nem próbálja meg kétségbeesetten elhitetni az emberekkel, hogy azóta szinte semmit sem változott. Nem ragadt bele az elbűvölő, ártatlan szépség szerepébe, azóta már rengeteg izgalmas karaktert megformált a vásznon, és láthatóan az sem jelent neki problémát, ha teljesen át kell alakulnia.

Pályája kezdetén még nagyon meg akart felelni a hollywoodi testkép-ideálnak, ezért gyakran gyötörte magát fogyókúrákkal. Idővel azonban rájött, hogy a játéka és az értékei nem azon múlnak, hogy hány centis a dereka. Bár áldozatául esett már egy-két Photoshop-malőrnek – például előfordult, hogy feltűnően karcsúsították az alakját, vagy teljesen leradírozták a vonásait és porcelánarcot kapott – fontosnak tartja, hogy a fikarcnyit sem öregedő, feszes, tónusos testképek mellett a természetes, átlagos női sziluett is szem elé kerüljön, az esetleges tökéletlenségeivel együtt.

A 45 éves színésznő a legújabb sorozatában, az Easttowni rejtélyekben, egy középkorú, megtört és kiégett, kisvárosi nyomozót alakít, akinek teljesen széthullik az élete. Kate Winslet igyekezett hiteles képet nyújtani egy olyan nőről, aki próbál nap mint nap keménynek tűnni, miközben szembe kell néznie magánéleti válságával és belső vívódásaival. A smink még a drámai jeleneteknél is alap a filmek esetében, de a színésznő úgy vélte, sokkal hitelesebben formálná meg úgy a karaktert, ha a külsejével is tükrözné szétcsúszását.

Kate Winslet szerette volna hitelesen megformálni a karaktert, ezért slamposan, zsíros, lenőtt hajjal és smink nélkül állt a kamerák elé. Az egyik jelenetben például megpróbálták kiretusálni a hasát, amire Kate nemet mondott. A plakátról a ráncait szerették volna leradírozni, ám ő ragaszkodott a koráról árulkodó szarkalábakhoz.

A 45 éves Kate Winslet elfogadta önmagát és büszke a ráncaira

Kate Winsletnek az utóbbi egy évben teljesen megváltozott a véleménye önmagáról, a teste változásairól. Szinte sosem visel sminkel, így sokkal nagyobb hangsúlyt fektet az egészségére és a bőrápolásra. Bár továbbra is kedveli a színes festékeket, nem érzi azt, hogy minden nap tökéletesen elkészített makeupban kellene parádéznia.

Huszonévesként sokkal többet aggódott a külseje miatt, de idővel rájött, hogy folyton csak másoknak szeretne megfelelni, és az a fajta szépség, amit külső mázként visel az ember, követve a mások ideáljait és elvárásait, nem tartható fent sokáig. A 45 éves színésznő manapság már inkább a belülről fakadó szépségben látja az önbizalom kulcsát. Az elmúlt évtizedben egyensúlyba került önmagával, elfogadta a teste változásait, és jól érzi magát a bőrében.

A szépségről alkotott véleménye olyan üzenet a mai világban, ami sok nő számára inspiráló lehet, így érthető, hogy a L’Oreal szépségnagykövetének választotta. Pár éve már dolgozott együtt a márkával, akkor kikötötte, hogy nem retusálhatják a kampányfotóit. Előtte, a Lancome arcaként kissé megelégelte, hogy sohasem úgy néz ki a fotókon, ahogy a való életben, szinte felismerhetetlenné alakítgatták. Ma már nem kell nagy harcot vívnia azért, hogy önmaga lehessen, hiszen a L’Oreal irányelvei nagyon jól passzolnak Kate Winslet értékeihez, aki fontosnak tartja az egyenlőséget, a befogadást, a fenntarthatóságot és a feminizmust.

A színésznő szerint sok munka kellett ahhoz, hogy eljusson arra a szintre, ahol már nem kér bocsánatot azért, aki, és elfogadja a hibáit. Úgy gondolja, hogy bátorság és erő kell az elfogadáshoz, ezért is örül a közös munkának a szépségmárkával.

 

Legújabb fotóin gyönyörű, finom sminket kapott, ami túlzások nélkül hangsúlyozza ki vonásait. A retusálást sem vitték túlzásba, bár a képek átestek némi utómunkán, a 45 éves színésznő szarkalábai jól láthatóak maradtak.

Kate Winslet már nem kér abból, hogy az összes bőrhibáját leradírozzák, hiszen úgy véli, hamiskás lenne, amikor egyértelmű mindenki számára, hogy az életben nem úgy néz ki. Az új kampány nagyon szerethető, mert úgy szép, hogy nem törekszik a tökéletességre.

Kate Winslet a L’Oreal csapatával közösen a fiatal nőket szeretné inspirálni. A 45 éves színésznő önbizalma lenyűgöző, hiszen nem fűti a megfelelési kényszer, és bátran megmutatja külsejét úgy, amilyen, akár még a rosszabb napokon is. A profin elkészített sminket sem érzi mindig szükségesnek, nem harcol folyamatosan az idővel, ettől csak még szimpatikusabbá válik. Megtanulta elfogadni a teste apróbb változásait, és láthatóan jól érzi magát a bőrében!

 

Kiemelt kép: C Flanigan / Getty Images.

Kép a cikkben:  Solve Sundsbo / L’oreal / FashionGoneRogue.com. 

  • Megosztás:
hirdetés