A közösségi média a divatbloggerek egyik kedvenc platformjává vált az utóbbi időben. Manapság pedig már nem csak a fiatal vagy nádszálkarcsú lányok osztják meg szívesen a divattippjeiket. Széles a paletta, így mindenki könnyedén megtalálhatja a stílusához leginkább passzoló oldalt, ahonnan pillanatok alatt kaphat pár hasznos ötletet. Liliya különleges összeállításaival és ultrarövid frizurájával hívta fel magára a figyelmet. A sikkes divatblogger bebizonyította, hogy hatvan felett is elképesztően izgalmas és változatos lehet az öltözködés.

hirdetés

Manapság a közösségi média sokak számára az egyik legfőbb inspirációs forrás. Rengeteg divatblogger érhető el az Instagramon, akik szinte napi rendszerességgel mutatják be magukon a legújabb trendeket. Sok praktikát, ötletet lehet ellesni tőlük, ezáltal olykor jelentősen megkönnyítik a vásárlást vagy a ruhaválasztást. A legtöbben nagy követőbázissal rendelkeznek, sokan nem csak a klasszikus, letisztultan elegáns, hanem a vagánysággal fűszerezett nőies, és egyedi stílusjegyekre is vevők.

Míg pár évvel ezelőtt az Instagram kifejezetten a fiatal nők platformja volt, addig mára az idősebb korosztály éppúgy nagy számban képviselteti magát a stílusbloggerek között. Sokan ötven, esetleg hatvan felett döntöttek úgy, hogy a már kiforrott, személyes stílusukat megmutatják a világnak. Széles a skála, egyesek a minimálöltözködéssel irányítják magukra a reflektorfényt, míg mások színpompás vagy épp retró összeállításokkal ragadják meg a követők figyelmét. Utóbbiba tartozik a kazahsztáni divatszakember, Liliya.

Ilyen színes is lehet az öltözködés 60 felett

A 60 éves Liliyának szinte az egész életét áthatja a divat. 1997-ben alapította meg hazájában a saját cégét, ami egyfajta gyűjtőmárka. Neki köszönhetően számos világmárka jelent meg Kazahsztánban, a divatimádó hölgyek legnagyobb örömére. A szakember azóta sem tétlenkedik, folyamatosan szerződéseket köt újabb és újabb márkákkal. Nemzetközi szinten kifejezetten népszerű buyernek számít.

Liliya emellett az interneten sem marad észrevétlen. Roppant divatosan öltözködik, láthatóan a vérében van a stílus, mindig kifogástalan összeállításban jelenik meg. Munkájából adódóan követi az aktuális trendeket, sokszor látni olyan aktuális divatdarabokban, melyek ma már abszolút kortalanul viselhetők, ám igyekszik mindent a saját, egyéni stílusához igazítani.

Egy korábbi interjúban elmesélte, hogy mindig is törekedett az egyediségre, sosem szeretett másokat utánozni, erre még az édesanyja tanította meg. Korábban Kazahsztánban csak egyforma ruhákat lehetett kapni, a különféle butikok szinte ugyanazt kínálták a vásárlóknak, így Liliya édesanyja inkább a varrás mellett döntött. Színes, mintás dolgokat készített a lányának, melyeket saját, személyes ízlése szerint kombinálhatott. Ez a szemlélet máig elkísérte, nagyon fontosnak tartja, hogy különleges összképet teremtsen az öltözékével.

Az egyediség nem csupán az öltözködésében jelenik meg, a frizura terén sme szereti a szokványosat. Míg a nők nagy része óvatos, ha szóba kerül a hajvágás, addig Liliya felszabadítónak érzi az ultrarövid tüsi hajat. Tény, hogy nem sokan vállalják be, a divatblogger azonban elképesztő magabiztossággal tudja viselni.

Imádja a színeket, mintákat, ám az egyszerűbb darabok éppúgy megtalálhatók a repertoárjában. Kedve szerint variálja az egyes stílusokat, gyakran előfordul, hogy egyik nap laza farmert visel, másnap pedig egy nőies egészruhát magassarkúval.

Változatosan öltözködik, így igazán könnyű vele azonosulni. Bár a merész részletek nem állnak tőle távol, sosem esik túlzásba. Nem látni kihívóan mély dekoltázsú darabban vagy falatnyi szoknyában. Igyekszik megteremteni a finom, nőies egyensúlyt.

Jó barátságot ápol a különféle kiegészítőkkel, rengeteg különös formájú táska, látványos lábbeli található a gyűjteményében. Ezekkel pedig még a szimpla szetteket is fel tudja dobni.

Liliya remek példa arra, hogy az öltözködés hatvan felett sem feltétlenül unalmas. Megmaradhat a személyes stílus, és nem muszáj lecserélni a teljes ruhatárat. Bátran beépíthetők a bohém, vagány és nőies elemek a mindennapi szerelésekbe, jöhetnek a különféle színek, minták, melyek felerősítik a fiatalos, vidám kisugárzást.

 

Kiemelt kép: Liliya Rakh / Instagram. 

  • Megosztás:
hirdetés