Ezek a könyvek garantáltan beszippantanak, ha szívesen olvasgatsz a divatról.

hirdetés

Amikor szeretnél egy kicsit kiszakadni a hétköznapi rohanásból, egy-egy zseniális történet segíthet megszabadulni a stressztől, miközben egy másik univerzumba repít. Ha a divat szerelmese vagy, és érdekelnek az életrajzi sztorik, ezeket a könyveket mindenképpen írd fel a kívánságlistádra. Remek inspirációként szolgálnak az öltözködéssel és a stílussal kapcsolatban, de a tervezők életébe is betekintést nyújtanak.

Izgalmas könyvek a divatról

A ruha – 100 ötlet, ami örökre megváltoztatta a divatot

Ha érdekel a divattörténet, ezt a könyvet minden bizonnyal imádni fogod. Marnie Fogg A ruha című könyve feltárja a divat folyamatos változását, összeköti a múltbéli klasszikusokat a jelen kreativitásával. Száz úttörő modell bemutatásán keresztül mutatja be a történelem legemlékezetesebb darabjait és mérföldköveit. Tulajdonképpen egy áttekintést nyújt, amely felhívja a figyelmet a múltbéli divatelemek újraalkotására, a tervezők és a korszakok közötti kapcsolatra.

Párizs királynője – Regény Coco Chanel életéről

Pamela Binnings Ewen könyve nem csupán a zseniális tervező, Coco Chanel életét mutatja be, az akkori Franciaország helyzetét éppúgy hűen ábrázolja. Aki szereti a divatot, valószínűleg tud egyet s mást a tervezőnőről, sőt, az ikonikus Chanel kreációkat is látja lelki szemei előtt. Ám Coco Chanel életéről nemcsak a felszínt súrolva, hanem mélységeiben, a legtöbben nem sokat tudnak. A zseniális ruhaköltemények megalkotása mögött egy bonyolult, izgalmas és sokoldalú személyiség lakozik, az író ezt igyekszik visszaadni a regény érdekfeszítő soraival.

 

Giorgio Armani: A hülyék sosem elegánsak

Ha már szóba került Coco Chanel és a francia sikk, akkor az olasz stílus és elegancia legismertebb alakját is meg kell említenünk. Ez a könyv cseppet sem hétköznapi módon dolgozza fel Giorgo Armani egyedi és fantasztikus karrierjét. Az író úgy meséli el a történetet, hogy a tervező szavaiból és nyilatkozataiból építi fel a szálakat. A könyv betekintést nyújt Armani mélyebb gondolataiba és nézeteibe is, miközben hűen tükrözi alázatát és soha nem múló szeretetét a hivatása, a divat felé.

Gucci – Egy sikeres dinasztia története

A Gucci család történetét sokan talán a 2021-ben megjelent A Gucci-ház című filmben ismerték meg, amelyben Lady Gaga játszotta a főszerepet. A könyv azonban még azok számára is tartogat izgalmakat, akik már hallottak egy s mást a dinasztiáról és a márka történelméről. A könyvet Patrizia Gucci írta, aki személyes emlékeire, az édesanyjával folytatott beszélgetésekre, régi szerelmeslevelekre és fényképekre támaszkodva vetette papírra a történetet.

A titokzatos Lagerfeld

Karl Lagerfeld a divatvilág egyik legtitokzatosabb alakja volt. Ez a könyv gyakorlatilag minden izgalmas részletet és történést tartalmaz, ami a híres tervező karrierjében fordulópontot vagy mérföldkövet jelentett. A történet segít mélyebben megismerni Karl Lagerfeld jellemét, a magánéletének részleteibe szintén betekintést nyújt. Valószínűleg könnyen beszippant a sztori, hiszen számos korábban nem ismert részletet árul el a tervezőről.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés