Ha nem is teljes gőzerővel, de a járványhelyzet ellenére is elég jó ütemben készülget a House of Gucci című film, amit hatalmas figyelem és várakozás övez. Miközben sokan azt találgatják, hogy Lady Gaga miként fog brillírozni Signora Gucci szerepében, mi a jelmezekre csodálkozunk rá! Néhány kép már kiszivárgott a forgatásról, amelyek láttán sejteni lehet, hogy az életrajzi történetben a stílus is nagy hangsúlyt kap majd.

hirdetés

A House of Gucci máris óriási beszédtéma, hiszen nem csupán a divatház felemelkedését fogja bemutatni, hanem a siker mögött rejlő kapzsiságra és ármányra is fényt derít Maurizio Gucci és az exfelesége, Patrizia Reggiani sötét történetén keresztül.

A divatbirodalom örökösét Adam Driver alakítja a Ridley Scott rendezésében készülő filmben, míg Gucciné szerepében Lady Gaga vonzza a figyelmet. A Sara Gay Forden 2001-es könyve alapján készült alkotásnak már a szereplőgárdája is azonnal felkelti az érdeklődést: többek között Al Pacino, Jeremy Irons, Jared Leto, Jack Huston, és Reeve Carney is feltűnik a lebilincselőnek ígérkező családi jelenetekben.

Kép: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images.

 

A Gucci-házat egyébként Maurizio Gucci divattervező nagyapja, Guccio Gucci alapította meg 1921-ben, Firenzében. Miután Maurizio apja, Rodolfo Gucci 1983-ban elhunyt, megkezdődött a jogi háború az örökösök között.

Az amerikai életrajzi krimi a divatvilág egyik legtragikusabb eseményének hátterét kívánja boncolgatni, ami óriási döbbenetet és felháborodást váltott ki 1995-ben. Maurizio Gucci életének egy bérgyilkos vetett véget, a szálak pedig a volt nejéhez, Patrizia Reggianihoz vezettek.

Emberölésre való felbujtás miatt 29 év börtönre ítélték, de jóval hamarabb szabadon engedték, sőt, még a Gucci-örökségből is kivehette a részét. Na, de térjünk rá a jelmezekre, mert a film stylingja csakúgy, mint a szereplőlista névsora, igazán ígéretesnek mutatja a készülő alkotást.

Lady Gaga, mint stílusos cselszövő

A római forgatások megkezdésével a felvételek során készített képek is elkezdtek kiszivárogni. Egyet közülük Lady Gaga osztott meg, amin a Maurizio Gucci alakját megformáló Adam Driver oldalán áll.

Mivel a nyolcvanas-kilencvenes évek divatja most egyébként is fókuszban áll, a film szettjei divatinspirációként sem utolsóak.

Patrizia Reggiani eredeti öltözékeiből merített ihletet a jelmez- és díszlettervező, amihez a fennmaradt fényképek is segítségül szolgáltak.

Az már most látszik, hogy a film készítői minden részletre nagyon adnak. Az énekesnő barna frizurával, nőies szettekben alakítja Gucci nejét.

A korhű öltözékek, és az olasz divat megjelenítése már most alapos munkának tűnik.

A House of Gucci történetét 2021 novemberében tervezik bemutatni az Egyesült Államokban.

Kiemelt kép: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés