Két új Barbie babával bővült a Mattel sokszínű Fashionista kollekciója: a kerekesszékes, és a lábprotézist viselő játékbaba a kislányok beleérző képességét fejleszti, segít nekik abban, hogy jobban megértsék a csökkent mozgásképességű emberek helyzetét, illetve abban is, hogy megtanulják elfogadni önmagukat.

A gyerekek még eredendően tudják, hogy nem minden tökéletes, ami szép, és nem minden szép, ami tökéletes. A felnőtteknek csak meg kell erősíteniük őket ebben a megérzésükben, hogy akkor se feledjék el, amikor befolyásolhatóvá válnak a barátok véleménye, a reklámok, a magazinok, és a közösségi oldalak által.

Tulajdonképpen, milyen a tökéletes? – kérdeznek vissza gyakran a gyerekek, ugyanis ők még nem tudatosan, de valahol legbelül érzik, hogy bárki és bármi tökéletes lehet, akit, vagy amit ők annak tartanak. Ez így van rendjén. Csak sajnos sok olyan hatás érheti a kicsiket, amitől ez a belső sugallat megváltozik.

Nem mindegy, mit üzen egy játék

A kirekesztés mindenkit érinthet. Hogy egy gyerek miért érzi magát kívülállónak, az mindig az adott közösségtől függ. Lehet, hogy az öltözéke, a szemüvege, a fogszabályzója, a frizurája, vagy a testi fogyatékossága miatt tartják őt másnak. Bármi legyen az oka, a kirekesztést megélni, minden gyermeknek ugyanolyan rossz.

A Mattel is úgy látja, az elfogadás nagyon fontos ahhoz, hogy a gyerekek énképe és önbecsülése ne sérüljön. Ezért már jó ideje egy változatosabb, sokszínűbb babakollekció összeállításán dolgozik, amely kibővíti a szépségről alkotott képet.

Megérkezett a kerekesszékes, és a műlábas Barbie baba!

Hazánkban idén szeptemberben debütált a Fashionista kollekció két új babafigurája, a kerekesszékes, és a lábprotézist viselő Barbie. Mivel a híres játék idén ünnepeli 60. évfordulóját, a Mattel még nagyobb hangsúlyt fektet a diverzitásra a portfóliójában.

A Fashionista sorozatban ma már minden bőrszín és testalkat képviselteti magát, és most már a kerekesszékes és műlábas Barbie is a kollekció tagja. Az új babák megalkotásában a Mattel szakértőkkel és hasonló fogyatékossággal élő gyerekekkel működött együtt, hogy minél hitelesebben és élethűen készíthessék el a játékokat.

A különleges babákkal a márka célja, hogy párbeszédet indítson a testi fogyatékossággal és annak elfogadásával kapcsolatban. Nemcsak a csökkent mozgásképességű gyermekeknek szól az új játék, mely az elfogadásra és az empátiára nevel. Segíti, hogy a kicsik bátrabban kérdezzenek a szüleiktől erről a témáról, és jobban megérthessék a csökkent mozgásképességű emberek helyzetét.

A kerekesszék az egyik, a Barbie-rajongók körében legkeresettebb kiegészítő. Az új kelléket a Barbie termékfejlesztésért felelős csapata a Los Angeles-i UCLA Mattel Gyermekkórház, illetve kerekesszék specialisták segítségével, a valódi merevvázas kerekesszék mintájára fejlesztette ki. A kerekesszékbe könnyedén behelyezhető a hozzá tartozó, hajlítható testű baba, a felmerülő akadályok áthidalása érdekében pedig egy Dreamhouse rámpa is jár a szetthez.

A műlábas baba megalkotásában a Mattel a 13 éves, karprotézissel élő Jordan Reeves-szel és orvosával működött együtt. A lány célja, hogy támogassa az olyan kreatív megoldások kialakítását, amelyek segítik a hiányzó végtagok pótlását, és így megkönnyítik a testi fogyatékkal élő gyerekek életét. A valósághű baba fontos jellemzője, hogy a lábprotézise lecsatolható.

Az új Barbie babákat itthon is sokan üdvözölték

A sajtóbemutatón Kovács Patrícia színművésznő beszélgetett a meghívott vendégekkel, Drávucz Rita világ- és Európa bajnok vízilabdázónővel és tündéri, életvidám kislányával, Flórával, aki egy genetikai betegség miatt kényszerült kerekesszékbe, valamint Illés Fanni paralimpiai úszónővel, és Fenyvesi Zoltán színésszel, kerekesszékes maratonistával.

Mindnyájukban az a közös, hogy életvidám, pozitív emberek, akik nemcsak a mindennapokban állnak helyt, hanem csodás dolgokra képesek. A mozgás és a sport szeretete mindegyikük életében fontos szerepet játszik, így rendkívül példaértékűek nemcsak a csökkent mozgásképességű emberek, hanem mindenki számára.

A rendezvénynek a Nem Adom Fel Kávézó adott helyet, amely Budapest első, fogyatékossággal élő emberek által alapított kávézója és étterme. Kovács Patrícia a Suhanj! Alapítvány társalapítójaként évek óta nagy hangsúlyt fektet az esélyegyenlőség és az elfogadás fontosságára.

A Fashionista kollekció kerekesszékes, és lábprotézist viselő Barbie babái már kaphatóak az üzletekben.

Kiemelt kép: Retikül.hu.

Termékfotók: Mattel.

  • Megosztás:
hirdetés