Elvesztette mindkét lábát, de túlélte a majdnem lehetetlent. Az arcán mégsem a sok éves küzdelem nyomai látszanak: Amy Purdy egy derűs, mosolygós, elbűvölően szép sportolónő, aki világbajnoki szinten űzi a snowboardozást, nem mellesleg kitűnően táncol, valamint modellként, íróként éppúgy ismert és elismert személy.

hirdetés

Sok nő elégedetlen magával piszlicsáré dolgok miatt: csak, mert pattanásos a bőre, narancsbőrös a feneke, túlsúlyos vagy sovány, alacsony vagy kirívóan magas, kicsi a melle vagy nagy, kezelhetetlenül sok a haja, esetleg túlságosan ritka.

Persze, ezek is súlyosnak tűnnek, ha az ember lelkét nyomják, de olykor érdemes kicsit eltávolodni a problémától, és messzebb tekinteni. Mert, lehet, hogy van valaki, aki az akaraterejével, az önmagába vetett hitével, na, és a humorával reményt és inspirációt nyújthat, vagy éppen leckét adhat önelfogadásból.

Ugyanis vannak dolgok, amik nem változnak, akkor sem, ha nagyon szeretné az ember. Ám, ha elfogadod a határaidat, új esélyt adhatsz magadnak azzal, hogy másképp szemléled a negatívumokat. Amy Purdy pontosan ezt tette. Élete legnehezebb sorsfordító pontján nem ragadt bele abba a sötét felhőbe, amiben korábban látta magát, hanem új lábaival kisétált a fénybe.

Amy Purdy nemcsak gyönyörű, motiváló ereje van

Amy Purdy épp csak elkezdte önálló életét, amikor 19 éves korában majdnem életét vesztette bakteriális agyhártyagyulladás miatt. A fertőzés szepszishez vezetett, amitől összeomlott a keringése, így veszítette el térdtől lefelé mindkét lábát, a lépét, és a veséit. Ma azonban teljes életet él, és ha bárki ránéz, nem egy törött szárnyú madarat lát, hanem egy erős, sugárzóan gyönyörű nőt, aki túllépett a korlátain.

Ehhez persze új vesére és megfelelő lábprotézisekre volt szüksége, melyek segítettek neki álmai elérésében. Alig egy évvel azután, hogy a lábait amputálták, Amy Purdy harmadik lett a Mammoth Mountain versenyen. 2018-ban ezüstérmes paralimpiai bajnok lett, de nem csak kiváló sportteljesítménye miatt figyelt fel rá a világ.

 

A negyvenéves sportolónő nem a lábai elvesztésének, hanem pozitív életszemléletének, és hihetetlen talpra állásának köszönheti az őt övező érdeklődést. Korábban részt vett egy táncos műsorban, és ahogy tizenéves korában tervezte, a világot járja. Motivációs előadásokat tart, saját vállalkozását egyengeti, modellkedik, és snowboardozik rendületlenül.

Ám, ami a legfontosabb, hogy másokat inspirál, ahogy ezt most is teszi a róla készült csodás fotósorozattal. Csak ámulni lehet szépen kidolgozott izomzatán, kecses mozdulatain, szoborszépségű alakján. A képeken nyoma sincs egy sok csatát megvívott, negyvenéves nőnek, mi csak egy kamaszosan bájos, örök fiatal hölgyeményt látunk. A sportdivatot népszerűsítő fotók a Women’s Health magazinban jelentek meg. Daniella Midenge egyszerű, mégis sokatmondó képeken örökítette meg a modellt.

Kiemelt kép: Matt Winkelmeyer/Getty Images.

Képgaléria képei: Daniella Midenge/Women’s Health, Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés