Katalin hercegné minden alkalommal elképesztően sikkes, még a téli hidegben is, hiszen a kabát kiválasztásánál ugyanúgy figyel az apró részletekre. A fagyosabb idő ellenére sem kell lemondani a nőies megjelenésről. Csupán a megfelelő fazont kell eltalálni ahhoz, hogy  rendkívül kifinomult és ízléses legyen az összkép. Kate Middleton erre a szabásra esküszik, ha kabátról van szó.

hirdetés

Bár a brit királyi család tagjainak számos szabályt figyelembe kell vennie a ruhaválasztás terén, a szigorú etikett nem korlátozza a sikkes, stílusos szettek összeválogatását, ugyanis pont az eleganciát támogatják. Katalin hercegné élen jár a nőies, elegáns stílus megvalósításában. Még a téli, réteges öltözködést kívánó időszakban sem enged a kifinomult összképből.

A retró, vintage holmikért rajongó hercegné imádja a letisztult, elegáns ruhadarabokat, és rendszerint mindent bevet annak érdekében, hogy a megjelenése még télen se veszítse el nőies báját. Minden apró részletre odafigyel, öltözékének különböző elemei tökéletesen passzolnak egymáshoz, az árnyalatokkal szintén mesterien trükközik.

Habár való igaz, hogy az összkép eredményessége az apróságokban rejlik, a téli öltözködésben a szettek fő vezérfonala abszolút maga a kabát. Egy rosszul megválasztott fazon teljes mértékben lerombolhatja a csinos vonalakat, de még az összeállítás stílusát is egy más, nem kívánt irányba terelheti. Katalin hercegné nem véletlenül ragaszkodik egy adott szabásvonalhoz, amellyel valóban képtelenség hibázni, ha az elegancia megteremtése a cél.

Képek: Karwai Tang/WireImage/Samir Hussein/WireImage/Getty Images.

 

Katalin hercegné szerint ez a kabát a legsikkesebb választás télen

A hosszú, egyenes szabású kabátfazon már önmagában eleganciát sugall, a szövetanyag pedig még kifinomultabbá varázsolja az összképet. Katalin hercegné nem véletlenül ragaszkodik ehhez a verzióhoz, gyakorlatilag mindenféle színben és mintában viselte már. A karcsúsított vonalvezetésnek köszönhetően kifejezetten előnyösen formálja az alakot, kiemeli a karcsú derékvonalat és csinossá, nőiessé formálja a sziluettet.

Ezek a kabátok leginkább elegáns, finom megjelenést sugalló szettek részeként mutatnak jól, azonban a szimpla hétköznapokon éppúgy bevethetők. Remekül ellensúlyozzák a téli komorságot – a csinos darabok nem csupán a megjelenést turbózzák fel, a léleknek éppen annyira jót tesznek. Egy ilyen karcsúsított fazonban ugyanis minden nő csinosabbnak érezheti magát.

A klasszikus sötétkék, fekete, valamint szürke kabátok elképesztően könnyedén kombinálhatók, gyakorlatilag bármilyen más színnel párosíthatók. Katalin nem véletlenül tart belőlük több különböző árnyalatot is, a nyilvános és formális eseményeken, amelyek visszafogott megjelenést kívánnak, remek választásnak bizonyulnak, aligha lehet velük mellényúlni.

Képek: Max Mumby/Indigo/Ben Birchall – WPA Pool/Getty Images.

 

A téli időszakban azonban semmiképp nem érdemes lemondani a merészebb színekről. Egy-egy erőteljes árnyalat látványosan felpezsdíti az összképet, sőt kifejezetten megdobja az önbizalmat, hiszen életet lehel a megjelenésbe. A mintáktól sem kell idegenkedni, Katalin hercegné sem óvatoskodik velük, a kockás verzió a kedvence. A kabát fazonja abszolút finomítja a színek és a motívumok bohóságát, így az eredmény még mindig elegáns és nőies marad.

Képek: Max Mumby/Indigo/Chris Jackson/Getty Images.

 

Képek: Chris Jackson/Samir Hussein/WireImage/Getty Images.

 

Hatalmas tévhit, hogy a lábszárközépig érő fazon tiltólistás darabnak számít alacsonyabb termet esetén. Sokkal előnyösebb, mint egy éppen térdig érő verzió, kifejezetten nyújtja az alakot, optikailag magasabbnak mutatja a sziluettet. Mindenképpen érdemes adni egy esélyt ennek a szabásnak, a legtöbb alkat és testhossz esetén igazi jolly joker.

A földig érő verziókkal már óvatosabban kell bánni, valóban összetömöríthetik az alakot. A karcsúsított fazonok esetén kisebb az esélye annak, hogy a kabát összenyomja a termetet, azonban átlag alatti magasság esetén mindenképpen érdemes pár centivel rövidebb fazont választani.

Képek: Max Mumby/Indigo – Pool/Chris Jackson/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Samir Hussein/WireImage/Getty Images.

Cikkfotók: Karwai Tang/WireImage/Samir Hussein/WireImage/Max Mumby/Indigo/Ben Birchall – WPA Pool/Chris Jackson/Max Mumby/Indigo – Pool/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés