Katalin hercegné ruhatára roppant kifinomult és nőies. Nyáron szinte csak egészruhát visel, melyek remekül kihangsúlyozzák a légies alakját. A hidegebb idő beköszöntével az elegáns blézerek, szövetkabátok, illetve a kabátruhák dominálnak az öltözékeiben. Ezek a darbok csodásan passzolnak a letisztult stílusához.

hirdetés

Katalin hercegné ruhatára főként nőies, időtálló ruhadarabokból áll. A pillanatnyi, aktuális trendeket csak minimálisan jeleníti meg az összeállításaiban, inkább letisztult kulcsdarabokat variál, melyek évek múltán is megőrzik sikkességüket.

A derékban karcsúsított midiruhák szinte minden évszakban felbukkannak az öltözködésében, ősszel pedig az egyszerű, de roppant elegáns kabátruha is nagy kedvence. Az egyenes szabású nadrágok, ceruzaszoknyák és kötött pulóverek mellett számos kabátruha található Katalin hercegné szekrényében. Legfőképpen ezeket a darabokat variálja az átmeneti szezonban.

Katalin hercegné kedvenc őszi darabja a kabátruha

A kabátruha nem újdonság, a fazon ősét már több száz évvel ezelőtt viselték az előkelő körökben. A modern verziója az 1910-es években jelent meg, azóta pedig számos tervező építette be a kollekciójába. Egyértelműen az ötvenes-hatvanas években élte virágkorát, amikor az elegáns, nőies irányzatoknak köszönhetően egyik nő ruhatárából sem hiányozhatott.

 

A kabátruha jellemzően a tavaszi, őszi szezonra szánt vastagabb anyagokból készül. Viselhető kabátként, egyfajta átmenetet képez az egészruhák és az elegáns szövetkabátok között. A kabátruha alsóruházat felett viselhető, nem szükséges feltétlenül egy másik ruhát felvenni alá. Diana hercegné szintén imádta az efféle kreációkat, számos alkalommal jelent meg színes, galléros fazonban.

Katalin hercegné ruhatárából sem hiányozhatnak a karcsúsított fazonok. Ugyanis kifejezetten elegáns, visszafogott szabású holmik, melyek remekül megállják a helyüket a hivatalos, formális eseményeken. Tökéletesek elegáns alkalmakra, ugyanakkor letisztult vonalaikkal a mindennapi szettekben is jól működnek.

Katalin legtöbbször alakkövető, derékban karcsúsított verziókat választ, melyek A vonalú szoknyában végződnek. A szabásvonal szépen kiemeli a walesi hercegné csinos vonalait. Erre alkalmanként egy övvel is rá szokott erősíteni.

A szivárvány minden színében megtalálható a ruhatárában a kabátruha. Sokszor a kiegészítőit is a szereléséhez igazítja. A cipője, táskája és a kalapja tónusa mindig passzol az adott darabhoz.

 

Kiemelt kép: Charles McQuillan / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés