Jennifer Lopez nemrég jelent meg az Allure magazin címlapján, méghozzá nem a tőle megszokott külsővel. A rövid pixie haj, amit villantott, azonnal beszédtéma lett, hiszen mindenki élt a gyanúval, hogy az énekesnő nem szabadult meg hirtelen a már védjegyévé vált hatalmas frizurájától, ám a magazin stábja, és J.Lo fodrásza azóta is mélyen hallgat a titokról, hogyan változtatták át a színésznő megjelenését ennyire megtévesztően, mintha tényleg előkerült volna az olló. Sokan parókát sejtenek a turpisság hátterében, mi azonban más technikára is gyanakszunk.

hirdetés

Jennifer Lopez már-már művészi szinten űzi az átváltozást. Ő az a típusú nő, akinél már megsaccolni sem lehet, hogyan nézhet ki valójában az eredeti frizurája, hiszen a megújulás érdekében gyakran használ póttincseket, parókát, és egyéb trükköket, amelyektől mindig más fazont kap a haja. Volt már olyan, hogy mindenki agyondicsérte az új függönyfrufruját, amiről később a fodrásza, Chris Appleton bevallotta, hogy felcsatolható kamu tincsek voltak.

Az Allure magazin fotósorozata után mindenki óvatosan bánt a bókokkal: sokan megjegyezték, hogy jól állna az énekesnőnek egy ilyen rövid fazon, ha tényleg bevállalná. Mivel azóta friss videók is megjelentek Jennifer Lopezről, amelyekben a megszokott, hosszú frizurájával látható, egyértelművé vált, hogy bármennyire élethűek a rövid frizurás képei, szó sincs valós frizuraváltásról.

 

Mivel Chris Appleton az Instagram-profilján sejtelmesen csak egy olló szimbólumot jelenített meg J.Lo címlapképe mellett, elkezdtünk azon kattogni, hogyan készülhetett az ideiglenes rövid haj.

A kamu rövid haj így is elkészíthető – Így születhetett Jennifer Lopez frizurája?

Abból indultunk ki, hogy a címlapfotón egyáltalán nem keltenek művi hatást az énekesnő tincsei. Kissé gyanúsan, a fejtetőnél vágták el a képet, a homlokába lógó pajkos kis tincseket pedig hátulról fésülték előre. Az egész vizes hatású, tincses textúrájú, amivel a kilencvenes évek stílusát szerette volna visszacsalogatni a fodrász, hiszen a képeken szereplő strasszkövek is ezt a divatkorszakot elevenítik fel.

A kissé olajos-vizes hatású tincsekkel jól lehet csalni. Eszünkbe jutott Sarah Angius egyik régebbi slágervideója, melyben megmutatta, hogyan lehet dús, hosszú hajból néhány feltűzés segítségével szexi pixie fazont kreálni. Jennifer Lopez lépcsőzetes frizurája egyébként is jól alakítható, mert az arcát keretező tincsek között akadnak rövidebb rétegek.

 

A hátul felcsatolt, előre fésült fürtök egy kis hullámosítással, vizes hatással máris rövidebbnek tűnnek, és ily módon a hátrasimított rétegre a felülről ráomló szálak kiadják a rövid frizura tincses fazonját. A címlapon itt-ott látszik is, ahogy a frizura hátsó szélei finoman elmosódnak, így nem lehet sejteni a tényleges hajhosszt és volument.

Ám szerintünk csak a megvilágított címlapképen játszottak hasonló trükkel, hiszen készült még egy titokzatos fekete-fehér fotó, melyen ugyanaz a fazon már nagyon parókát sejtet, és egy félhomályos portré, ahol J.Lo oldalról kap fényt, így minden rövidebb kósza szálacska megvilágításba kerül. A zselézett hatás itt is hangsúlyos, viszont egy olyan szögből láthatjuk a frizurát, amely rávilágítana a trükkös feltűzésekre.

 

Persze, ma már egészen megtévesztő parókák léteznek, természetesnek tűnő hajszálvonallal, és olyan hajszéllel, amit szőrtüszők kereteznek a valódibb kinézet érdekében. Még a géppel felnyírt tarkófazont is utánozni tudják, így közelről szemlélve sem mondható meg egy jól felrakott pixie fazonról, hogy hamis, vagy valódi.

Bármilyen trükkel változtatták át Jennifer Lopez frizuráját, az biztos, hogy sokakat inspirál a fotóival. Van, aki már a tavaszi hajviseletét látja ebben a fazonban, és olyan is akad, aki a parókák viseléséhez kapott kedvet. Ám néha a feltűzéses technikát is érdemes kipróbálni, hiszen jól elkészítve, ugyanúgy megadja a rövid haj élményét.

Daniella Midenge képein elegáns diszkódívaként ragyog az énekesnő, akinek csodásan kiemelik az arccsontját a rövid tincsek.

Képgaléria képei: Daniella Midenge/Allure.

Kiemelt kép: Emma McIntyre/Getty Images.

 

  • Megosztás:
hirdetés