Jennifer Lopez Hollywood egyik dívája, aki csodásan énekel, elképesztően táncol, és számos filmben bizonyította már színészi képességeit. Emellett a vörös szőnyeges eseményeken mindig a legjobb formáját hozza már évtizedek óta, kidolgozott teste pedig rendszeresen az újságok témája. A tökéletes kinézetért viszont még neki is meg kell dolgoznia.

hirdetés

Jennifer Lopez már elmúlt 50 éves, mégis olyan, mintha az elmúlt húsz évben nem öregedett volna, sőt talán még jobban néz ki a teste. Tavaly ősszel ugyanazt az ikonikussá vált Versace ruhát viselte, amelyet tizenkilenc évvel korábban, és jobban állt neki, mint harminc évesen. Természetesen ez a rendszeres mozgásnak, valamint a szigorú diétának köszönhető, amelyet a latin díva minden esetben betart.

Bőrápolási rutin

Bár Jennifer Lopez úgy gondolja, hogy szerencsés géneket örökölt, ezért egészséges a bőre, mégis vannak lépések, amelyeket minden nap megtesz. Sokat – nagyjából kilenc, tíz órát – alszik, ebből sosem enged, nem fekszik le sminkben, ahogyan az esti hidratáló használata is elmaradhatatlan nála.

Ha nem dolgozik, akkor szinte alig visel sminket, úgy gondolja, hogy a bőrének szüksége van a pihenésre. Edzés után mindig arcot mos, nagyon keveset tartózkodik a napon, és természetesen rendszeresen használ fényvédőt.

Sokat költ öregedésgátló termékekre, csakis a legjobb minőségű krémeket használja. Valamint esküszik a glikolsavas hámlasztásra, amelyet akár magának is el tud végezni, úgy gondolja, hogy ettől olyan szép mindig az arcbőre.

Tiszta étkezés

Az étkezésének az alapja, hogy nagyon sok vizet iszik, és az étrendje nagy részét zöldségek és gyümölcsök teszik ki. Szereti a lazacot brokkolival, spárgával vagy kelkáposztával. Nála a nassolás is csak zöldségeket jelent, amit mindig előre elkészít, és magával visz.

Proteindús étrendet folytat, vacsorára általában olyan salátákat eszik, amelyekben bab és lazac van. Káros szenvedélyektől mentes, hiszen nem iszik kávét, alkoholt, valamint nem dohányzik. Bár Jennifer kipróbált pár elég extrém diétát is – például amikor tíz napon keresztül cukor és szénhidrát nélkül étkezett -, de főként ezeket a pontokat követi a hétköznapokban.

Kemény edzésterv

Két személyi edzője van, akikkel eltérő edzéseket folytat. Mivel nagyon szeret táncolni, így heti ötször táncos edzése van, amelyet súlyzós gyakorlatokkal kombinálnak. Ezek során nagy hangsúlyt fektetnek a fenékre, combra valamint a derékra. Emellett hetente háromszor végez a teljes testre ható súlyzós edzéseket.

Amikor is a kiemelt területek, a fenék, a bicepsz és a kar, de ezek mellett sokat plankel, boxol, és rendszeresen edz medicinlabdával és kötéllel. A legutóbbi filmje miatt, meg kellett tanulnia a rúdon táncolni, így a rúdfitness szintén az edzésterve részéve vált.

Mivel sokat edz, ezért odafigyel a rendszeres meditálásra, hiszen szerinte az egészséges testhez egészséges lélek is szükséges, emellett gyakran jár masszőrhöz.

Bár Jennifer Lopez étrendje és edzésterve eléggé szigorú, egyes elemeket bárki alkalmazhat, például a megfelelő alvást, vízfogyasztást, vagy a zöldségekben dús táplálkozást, már ezekkel az apró változtatásokkal javítható a bőr és a test egészsége.

Képek: Dia Dipasupil, Vittorio Zunino Celotto, Leon Bennett / Getty Images 

  • Megosztás:
hirdetés