A grafikus megmutatta, hogy nézne ki Marilyn Monroe idős nőként. Bájos, természetes arcot képzelt el az ikonikus színésznőnek.

hirdetés

Marilyn Monroe az ötvenes évek egyik legnépszerűbb színésznője volt, a korszak talán legelismertebb szexszimbólumaként tartják számon. Szépségével mindenkit lenyűgözött, igazi ikonnak számított, s számít mind a mai napig. Nagyon fiatalon, mindössze 36 éves korában vesztette életét, így az, hogy az idő múlásával hogyan változott volna a megjelenése, vagy hogyan kezelte volna az öregedés jeleinek megjelenését, örök rejtély marad.

A technológia fejlődésének köszönhetően manapság már számos alkalmazással, programmal át lehet alakítani az arcot. A különböző ingyenesen letölthető applikációk nem veszik figyelembe a genetikai adottságokat és az eredeti vonásokat, mindenkire ugyanazt az öregítő filtert pakolják rá, tehát az eredmény valószínűleg igencsak távol áll az igazságtól. Ezek leginkább vicces időtöltésként állják meg a helyüket, ám a komolyabb verziókkal valóban élethű látványt lehet alkotni.

Így nézne ki Marilyn Monroe idős nőként

Ez a profi grafikus jó néhány hírességet formált már át tehetségével, Marilyn Monroe vonásait is próbálta úgy megrajzolni, hogy élethű látványt szemléltessen az eredmény. Persze azt nem tudhatjuk, hogy a színésznő hogyan festene ma, 97 évesen, ugyanis az öregedés folyamatába rengeteg tényező beleszól. Az életmód, a genetika és a bőrápolás nagyban befolyásolja, hogy a bőr állapota miként változik az évek múlásával, a plasztikai beavatkozásokról nem is beszélve. A kreatív szakember bájos, természetes arcot képzelt el az ikonnak.

Marilyn Monroe élete nagy részét a közönség előtt töltötte, a filmiparban pedig a külsőségek igencsak fontosak voltak akkoriban egy ilyen volumenű sztár számára, a színésznők elé meglehetősen nagy elvárásokat támasztottak a megjelenésüket illetően. Éppen ezért kérdéses, hogy az idő múltával bevállalt volna-e néhány plasztikai beavatkozást annak érdekében, hogy megőrizze kinézetét olyannak, ahogyan sokan emlékeznek rá. Ennélfogva tehát a grafikus által megálmodott kép csupán illúzió. Nem tudhatjuk, hogy a színésznő hogyan kezelte volna az öregedést, miként hatott volna rá ez az elkerülhetetlen folyamat.

Míg egyesek hosszú idő elteltével megelégelik a rivaldafényt, és többé nem akarnak megfelelni a külsejüket illető elvárásoknak, mások olyannyira hozzászoknak, hogy már el sem tudják képzelni, milyen, amikor nem kell állandóan egy idealizált képet vetíteniük önmagukról. Sok híresség számol be arról, hogy pályája során meg kellett tanulnia, hogy az őt övező rajongás és csodálat még nem egyenlő az igazi megbecsüléssel. Persze, jó érzés, ha szépnek, csinosnak tarják az embert, de mindenkinek meg kell találnia azt a határt, amit már nem akar túllépni azért, hogy mások elvárásainak eleget tegyen.

A grafikus jó érzékkel fogta meg Marilyn Monroe vibráló kisugárzását, hiszen nem csak a szépsége miatt volt olyan lehengerlő. Bájos idős nőként képzelte el, aki felszabadultan mosolyog a kamerába. Szerintünk ez csodás gondolat, és benne van az üzenet a mostani generációnak is, miszerint nem csupán a külsőségek számítanak, ugyanakkor méltósággal, szépen is lehet öregedni. A kortalan megjelenés nem azt jelenti, hogy örökké feszes marad a bőr és az öregedés jeleinek nyoma sincs. Ám egészséges életmóddal, tudatos bőrápolással finomítani lehet a folyamatot.

Kiemelt kép: Baron/Hulton Archive/Getty Images/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés