Anna Wintour 1988-tól az amerikai Vogue főszerkesztője, és a mai napig befolyásolja véleményével az aktuális trendeket. A főszerkesztő a divatvilág egyik megkerülhetetlen szereplője, aki egyedi stílusával is kitűnik a tömegből.

hirdetés

Anna Wintour fényes karriert tudhat maga mögött, hiszen több mint harminc éve vezeti az amerikai Vogue magazint, ami a világ legrangosabb divatlapja. A nyolcvanas években egy teljesen új látásmódot emelt be a magazin szerkesztésébe, és megváltoztatta a címlapot. Elkezdett kevésbé ismert fotósokat, modelleket alkalmazni, elhagyta a stúdiók hervasztó hangulatát, és kinti helyszíneket keresett a fotózásoknak.

Gyakran keverte a különféle stílusú és árkategóriájú ruhákat, és az ő igazgatása alatt fordult elő először, hogy egy farmert viselő manöken került a Vogue borítójára. A forradalmi újításainak köszönhetően a magazin eladásai az egekbe szöktek, és már csak a Harper’s Bazaar vehette fel vele a versenyt.

Anna Wintour az elmúlt évtizedekben számos modellt, fotóst és tervezőt fedezett fel. Olyan divatszakemberek karrierjét indította el, mint John Galliano vagy Michael Kors.

Anna Wintour kedveli az egyedi darabokat

A divat nagyasszonya egyedi stílusáról is híres, bár nagy hatása van az aktuális trendekre, mégsem hajkurássza megszállottan a legújabb kreációkat. A gyorsan változó irányzatok helyett inkább egy időtálló, sajátos ruhatárat állított össze magának az évek során, melynek minden darabja hűen tükrözi a nőiességről alkotott határozott képét. Míg a magazinnál ő diktálja, hogy mi az, ami felkapott lesz, öltözködésében kerüli a túlságosan populáris, mindenki által viselt darabokat.

 

Bár a kosztümöknek és szoknyáknak kiemelt figyelmet szentel, ezeket a népszerű kreációkat is úgy viseli, hogy cseppet sem tűnnek tucatszerűnek. Megjelenésének megvannak a jól bevált kellékei: a környakláncok és a natúr cipők évek óta hozzátartoznak a szettjeihez, ahogy az ikonikus napszemüvege és bubifrizurája nélkül is nehéz őt elképzelni. Nem mindig a letisztultság híve, például kifejezetten kedveli a színes ruhadarabokat és a feltűnő mintákat.

Anna Wintour nem a finomkodásról híres, öltözékeit gyakran színesítik meglepő tónuspárosítások vagy fazonvariációk. A harmóniát azonban mindig szem előtt tartja, ezért sosem kelt hanyag, vagy túlságosan harsány hatást a megjelenése.

 

Kiemelt kép: Ryan Emberley/amfAR / Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés