Jane Fonda idén már 81 éves, ami nemigen látszik meg rajta. Még mindig igazi díva, aki nemcsak stílusával, de karcsú, tónusos testével is kiérdemli az elismerést. Utóbbi persze nem a véletlennek köszönhető, ugyanis az Oscar-díjas színésznő régen igencsak belekóstolt a testszépítés művészetébe.

Jane Fonda, a táncoslábú aerobik-guru

Talán sokakban felvillant most egy halvány emlék a ’80-as évekből, amikor Jane Fonda igen szép számmal dobta piacra edzős videót. A táncos, dinamikus mozgásformát ötvöző gyakorlatok, amik aerobik néven váltak híressé, egycsapásra óriási népszerűségre tettek szert az egész világon. Nem kevesebb, mint 17 millió példányszámban keltek el, ami jól mutatja, mennyire szerette volna mindenki elérni a Jane Fonda-alakot.

Magyarországon is nagyon imádták az emberek, szinte aerobik-láz tört ki a ’80-as évek elején. Nem is csoda, hiszen az első videót ’82-ben készítette, amikor már 45 éves volt. És, ha megnézzük az alakját ennyi idősen, akkor bizony tényleg erős késztetést érez az ember, hogy most azonnal nekiálljon tornázni ezekre a gyakorlatokra.

Kisebb népszerűség visszaesés akkor következett be, amikor azt híresztelték, hogy Fonda szívinfarktust kapott, és ezért a túlzásba vitt aerobikot tették felelőssé. Jane ezt tagadta, de tény, hogy a videók igen dinamikusak, így aki késztetést érez, hogy kipróbálja az egyébként szemmel láthatóan működő gyakorlatokat, mindenképpen melegítsen be előtte!

Ha pedig más nem, egy kis hangulatteremtőnek biztosan jó lesz, hiszen felelevenedik a ’80-as évek világa a zene, a színes edzős cuccok és a kiegészítők révén. A lábmelegítő, a fejpánt és a tangás tornadressz egy övvel megspékelve mind nagyon jellegzetesek, és ezt a tradíciót vitte tovább itthon Bíró Ica is, akinek videóra ugyancsak felejthetetlen élmény volt tornázni. Jane Fonda kiadott egy könyvet is, A karcsúság bibliája címmel, amiben szó van edzésről, táplálkozásról és életmódról. Akit érdekel, antikváriumban még beszerezheti.

Egy kis ízelítő az ikonikus videókból:

 

Képek: Getty Images/Axelle/Bauer-Griffin és Pinterest.

  • Megosztás:
hirdetés