Jamie Lee Curtis hosszú évek óta rendszeres résztvevője az összes vörös szőnyeges eseménynek. A stílusa mindig kifogástalan, és a dögös megjelenés sem áll tőle távol.

hirdetés

Jamie Lee Curtis magyar felmenőkkel büszkélkedhet, hiszen az édesapja, Tony Curtis családja Magyarországról vándorolt ki az Egyesült Államokba. Jamie Lee édesanyja szintén a színészetet választotta, így nem meglepő, hogy a házaspár gyermekei is beleszerettek a mozi világába.

A 63 éves színésznő karrierje fiatalon indult el, eleinte horrorfillmekben szerepelt. A tehetsége hamar megmutatkozott, a kritikusok már a kezdetektől fogva elismerő szavakkal illették az alakításait. Jamie Lee Curtis a nyolcvanas évektől egyre többször vállalt drámai alkotásokban szerepet, később pedig a romantikus komédiák és a vígjátékok állandó szereplőjévé vált. Valóban sokoldalú tehetség, aki bármilyen karakter bőrébe képes belebújni.

Sokféle elismerésben részesült már szerepei kapcsán, bár az Oscar-díj még nem szerepel a gyűjteményében. A 76. velencei filmfesztiválon Arany Oroszlán díjat kapott az életművéért. Jelenleg is aktívan dolgozik, és természetesen a vörös szőnyegről sem hiányozhat. Szinte minden fontosabb eseményen részt vesz, és rendszerint megcsillantja kiváló stílusérzékét.

Jamie Lee Curtis 60 felett is roppant izgalmasan öltözködik

A 63 éves színésznő nagyszerűen öltözködik, remekül választ ruhát, mely mindig passzol a testalkatához. Nagy keblekkel rendelkezik, amelyeket szeret hangsúlyozni, ám az összkép sosem válik közönségessé vagy ízléstelenné. Finoman emeli ki a nőies idomait. Jamie Lee imádja az izgalmas ruhafazonokat, ezekkel egy kis vidámságot, játékosságot tud csempészni a megjelenésébe.

 

Az egyszerűbb ruhafazonokat szereti, melyekkel kihangsúlyozhatja nőiességét. Legtöbbször olyan fazont választ, ami optikailag karcsúsítja a derekat, ezáltal szép, homokóraalakot csinál. A túlságosan rövid szoknyák távol állnak tőle, ám a merész kivágásoktól, hasításoktól nem riad vissza. Az estélyik mellett a nadrágkosztümök, illetve az overallok egyaránt főszerepet játszanak a ruhatárában.

Jamie Lee Curtis szereti a színeket, láthattuk már például sárgában. A visszafogott kreációkat is kedveli, ám ezeket is megbolondítja mindig valamivel. Előfordul, hogy a szabásvonalakkal trükközik, vagy a hímzés, díszítés varázsolja izgalmasabbá az összképet.

A színésznő megjelenése mindig tökéletes, ehhez nagyban hozzájárul rövid frizurája, melyet évtizedek óta változatlanul visel. Korábban festette tincseit, ám az utóbbi években ezt is elhagyta, és ezüstösen csillogó hajviselettel jelenik meg a nagyközönség előtt.

 

Kiemelt kép: Amy Sussman / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés