A kor előrehaladtával fokozatosan megváltozik a külső, a bőr és a haj tulajdonságai kissé módosulnak, így előfordul, hogy a korábban bevált frizura és smink már nem hozza meg a várt hatást. Az őszülő tincsek és a finom barázdák megjelenésével azonban nem szorul háttérbe a nőiesség, csupán a megszokott szépségpraktikákat kell lecserélni valami egészen másra. A frizura jó tartásának és szép esésének érdekében nem árt változtatni olykor a frizura fazonján, illetve a sminktechnikákat és az árnyalatokat is érdemes újragondolni. Egy átfogóbb átalakítás sokat dobhat az önbizalmon, ez az idős nő bevállalta, és nem hitt a szemének!

hirdetés

Nagy átalakítás a frizura és a smink erejével: megújult az idős nő megjelenése

Az idő múlása mindenkin nyomot hagy, ahogy telnek az évek, a bőr és a frizura szintén veszít fiatalos üdeségéből. Előbb-utóbb megjelennek az ősz hajszálak, valamint finom ráncok borítják az arcot. Bár a folyamat szépen lassítható, megállítani nem lehet, éppen ezért érdemes minden életszakaszból kihozni a maximumot.

Bár könnyű a megszokott stílushoz ragaszkodni, idővel célszerű lehet a frissítés, az átalakulás gyakran új szintre emelheti a nőies kisugárzást. Minden életszakasznak megvan a maga szépsége, az előnyös vonások nem tűnnek el, csupán másként kell őket kiemelni ahhoz, jobban érvényesüljenek.

Ez az idős nő profi sminkesek és fodrászok kezeire bízta megjelenését, és döbbenetes lett az átalakítás eredménye. Teljesen átfazonírozták a frizuráját, ami új árnyalatot és fazont kapott, ettől sokkal dúsabbá, sikkesebbé vált. Finom, könnyed sminket készítettek neki, ami nem kelt mesterkélt, túlzó vagy éppen maszkszerű hatást, mégis látványosan üdévé és ragyogóvá varázsolja arcát.

 

Noha ő maga is arról számolt be, hogy ez az átalakítás maximálisan kívül esik a komfortzónáján, az egyértelmű, hogy megérte túllépni a kényelmes, megszokott határokat. Elképesztő, hogy egy apró változtatás mennyit dobhat a külsőn, még a kisugárzás is egészen átalakul az új stílusnak köszönhetően.

A korral járó változás elfogadása nem jelent egyet a lemondással és a beletörődéssel, a stílusos megjelenés ugyanis nem csak az ápoltságot, hanem a belül megélt nőiesség kivetülését is jelenti. Lehet ősz vagy festett a frizura, a fazonújítás olykor csodát tesz, és a könnyed smink sem jelent plusz vesződséget, az egyszerűbb technikák nagyon könnyen beépíthetők a mindennapi rutinba.

Bár sokan mondják, hogy a szépség mulandó, ez azonban nem feltétlenül igaz. A nőiesség abszolút örök, és a szépség sem csupán a sima, üde bőrről és az életkort meghazudtoló megjelenésről szól. Sokkal összetettebb ennél, lehet a korának megfelelően is gyönyörű és vonzó egy nő. Törődés nélkül azonban a belülről fakadó sikk és stílus nem jut érvényre. A változtatás sosem késő, bármikor be lehet vállalni egy új, merészebb frizurát, miközben a sminkelésről sem érdemes lemondani.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés