A ’80-as évek nagyon meghatározó stíluskorszaknak számít, hiszen a szóban forgó évtized, minden addigi szabályt félresöpört. A leglázadóbb, legpolgárpukkasztóbb, és legszínesebb jelzők illetik, amiben egy nagyon jelentős fogalom is születőben volt: a szupermodell.

A szupermodellek születése

A ’80-as években nagy változásokon mentek keresztül a divatházak, ekkor épült ki a ma is jellemző arculatuk. A plakátok, hirdetések, magazinok nagy számban voltak már jelen, így a kampányokban szereplő modellek egycsapásra széles körben híresek lettek. Ettől kezdve a bemutatókon igazi jelenségnek számítottak, és ők adták meg a karaktert az adott show-nak.

Így születtek meg a szupermodellek, akik ünnepelt sztárokká és minden nő –na meg férfi- ideáljává avanzsáltak. Ők fektették le az alapokat a jövő modellgenerációjának, akik között a legnagyobb elismerés, ha szupermodellnek titulálják őket. Igaz, most már egyre többjüket nevezik így, de volt idő, amikor még csak néhányan viselhették ezt a címet. A galériára kattintva megtudhatod kik voltak az első szupermodellek!

 

Kiemelt kép: Getty Images/CNP.

  • Megosztás:
hirdetés