Helena Christensen lopta a show-t a Balmain divatbemutatóján. Már az is óriási meglepetés volt, hogy a modell két év után ismét megjelent a kifutón, de azzal a méltóságteljes eleganciával, ahogyan ezt tette, még inkább magára vonta a figyelmet.

hirdetés

Helena Christensen a legjobban fizetett szupermodellek gárdájának tagja volt a kilencvenes években, és népszerűsége azóta sem hagyott alább. Ugyan 2005-ben hivatalosan visszavonult, és maga mögött hagyta a modellszakmát, valahogy mindig vissza-visszahívják a rivaldafénybe egy-egy fotózás erejéig.

Helena Christensen már csak hobbiból modellkedik

2017-ben a Versace boronálta össze a régi nagy csapatot a kifutóján, ami emlékezetes momentum volt a divatvilág történetében. Helena Christensen olyan szupermodellek társaságában jelent meg a kifutón, mint Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Cindy Crawford és Carla Bruni, akik még ma is nagyágyúnak számítanak a szakmában. Bár a dán modell szeretné már csak hobbiszinten ápolgatni a modellkedést, úgy tűnik, ettől a ponttól kezdve nem tudott mást tenni, mint sodródni az árral.

Kép: Estrop/Getty Images.

Azóta számos magazinban és divatreklámban bukkant fel, de a divatbemutatókat egy darabig kerülte. Ám 2018-ban a Dolce & Gabbana kedvéért ismét végiglejtett a deszkákon, azután inkább csak fotózásokat vállalt.

Tavaly decemberben a Versace kampányával köszöntötte az ünnepi szezont, és egy kicsit saját magát is, hiszen karácsony első napján töltötte be 51. életévét. Bár ezt a számot nagyon nehéz összeegyeztetni a dán modell megjelenésével, hiszen még most is kirobbanó formában van. Az alakja épp olyan, mint húszéves korában, és a szexi kisugárzásából mit sem veszített az évek során.

Újra a kifutón!

A Balmain divatház a párizsi divathéten lepte meg a nagyközönséget azzal, hogy a 2020-as őszi-téli kollekciójának bemutatóján Helena Christensen is végigsétált a kifutón.

Leheletnyi smink és csillogó elegancia: Helena Christensen mindenkit levett a lábáról Párizsban. Képek: Peter White, Dominique Charriau/Wirelmage, Pascal Le Segretain/Getty Images.

Nem is akárhogy! A modell egy csillogó overallban idézte meg a nyolcvanas éveket, ráadásul épp csak leheletnyi sminket viselt. Hátranyalt frizurájával, skorpió fülékszerével és méltóságteljes bevonulásával egyszerre volt vagány és elegáns, amivel teljesen lebilincselte a közönséget.

Kép: Jacopo Raule/Getty Images.

Olivier Rousteing, a Balmain divatház kreatív igazgatója nagyon betalált ezzel a húzásával, hiszen elérte célját, megállította és visszapörgette az időt, legalábbis mindenki úgy érezte, mintha visszacsöppent volna a nyolcvanas évekbe. Helena Christensen pedig tökéletesen táplálta ezt a víziót.

Kiemelt kép: Jacopo Raule/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés