Az utóbbi években igencsak elterjedt az a figyelemfelkeltő húzás, hogy ismert színésznőket, énekesnőket vonultatnak fel a kifutón. A legtöbb neves divatház élt már ezzel a lehetőséggel, ami rendszerint nem kis hírveréssel jár. A profi modellek mellett gyakran a divatház aktuális kedvence is kifutóra lép, ellopva a reflektorfényt a manökenek elől. Tavaly Helen Mirren keltett alapos feltűnést, amikor platformos cipőben és erős sminkben lépett a fotósok elé.

hirdetés

A nagy márkák mindig is szívesen dolgoztak együtt a népszerű színésznőkkel, énekesnőkkel. Sokan reklámoztak különféle kozmetikumokat, parfümöket, elvégre az ismert arcokkal szinte bármit el lehet adni. Ez azóta sem változott, sőt!

Az utóbbi időszakban egyre többen tűnnek fel a divatkampányokban, Charlize Theron például a Dior egyik állandó reklámarca, ám imádják a tervezők Natalie Portman, Amanda Seyfried és Elle Fanning bájos megjelenését is. Ám vannak, akik nem ragadnak le pár divatfotózásnál, hanem a kifutón is végiglejtenek.

Helen Mirren mezítláb szaladt végig a kifutón: a sztárok legemlékezetesebb divatpillanatai

Az egész őrületet talán még Madonna indította el a kilencvenes években. Az énekesnő a Jean-Paul Gaultier kifutóján tűnt fel. Első alkalommal egy igazán merész szettet viselt, mivel a dekoltázsát semmi sem takarta.

A 76 éves Helen Mirren is okozott pár emlékezetes divatpillanatot a kifutón. A L’oreal párizsi rendezvénysorozatának rendszeres részvevőjeként szinte mindig láthatjuk a bemutatókon. Néhány évvel ezelőtt mezítláb futott végig a pódiumon, tavaly pedig punkos sminkben és platformos szandálban pipált le mindenkit.

 

Jennifer Lopez szintén kipróbálta már magát a kifutón. 2019-ben a Versace bemutatóján okozott meglepetést, mivel magára öltötte a híres dzsungelmintás ruhát, amivel már húsz évvel korábban is hatalmas feltűnést keltett. A kreáció jobban állt rajta, mint az első alkalommal, dögös alakjáról többet cikkeztek, mint magáról a bemutatóról.

A nők mellett a férfiak is brillíroznak, ha modellkedésről van szó. Macaulay Culkin a Gucci különleges bemutatóján mutatta be a tervezői darabokat. A Prada kifutóján pedig valódi sztárparádé volt, mivel Thomas Brodie-Sangster, Asa Butterfield, Jeff Goldblum, Damson Idris és  Kyle MacLachlan is végigsétáltak a pódiumon.

 

Kiemelt kép: Pierre Suu / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés