Egy széket nem nehéz előkeríteni otthon, és negyedórányi mozgás sem akasztja meg a mindennapok menetét.

A feszes hasfal általában elérhetetlen vágyálomnak tűnik, hiszen még mindig az a kép él a tudatunkban, hogy a hozzá vezető út rengeteg lemondással és időráfordítással van kikövezve. Sokan érzünk bűntudatot amiatt, hogy a rohanó életmódunkba egyszerűen nem fér bele heti rendszerességgel az edzőterem, és a futásra is csak elenyészően kevés időt tudunk fordítani. A hasfal pedig bosszúálló fajta, és még akkor is, ha nincs rajta nagy felesleg, hajlamos megereszkedni.

Pedig a kulcsszó a rendszeresség: egy kiadós erősítő edzés akkor sem jelent szélmalomharcot, ha csak kevés időt tudunk naponta rászánni. Nem tűnik lehetetlennek, hogy negyed órát elcsípjünk a napból, még akkor sem, ha hozzácsapunk öt perc bemelegítést az elején, és öt perc nyújtást a végén.

Speciális edzőtermi eszközök helyett, pedig egy szék segítségét vehetjük igénybe. Ettől az edzéstől ugyan nem fog teljes mértékben leolvadni a zsír, de az izmok munkára fogásával, a lötyögő bőr problémája megoldható. Érdemes azt is figyelembe venni, hogy az izomfejlesztés az anyagcsere-folyamatokra is jó hatással van, így tulajdonképpen elindíthatunk egy pozitív folyamatot, melynek következtében a has laposabb, és feszesebb lesz.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés