Húsvétig még van egy kis időnk ráncba szedni, és átmozgatni magunkat, hogy az ünnepi lakoma alatt ne kezdjen észveszejtő raktározásba a szervezetünk.

Ahhoz, hogy megfelelően működjön, és ne lassuljon be az anyagcsere, rendszeres testmozgásra van szükség, az eredmény szinten tartásához pedig elengedhetetlen az egészséges, tudatos táplálkozás. Ám, ha alaposan átmozgatjuk az izmainkat, egyetlen edzés után még órákig pöröghet az anyagcsere-működés, így az alkalmankénti edzésekből is profitálhatunk, még ha rövid időre is.

Bár attól senki ne várjon fogyást, ha néha-néha beszúr egy edzést, aztán mindent folytat ugyanúgy, mint előtte, de ahhoz, hogy megőrizzük az alakunkat és feszesítsük a kontúrokat, hetente két-három rövidebb edzés is elegendő. Az anyagcserénket nap közben is munkára bírhatjuk, amennyiben más jellegű mozgást is végzünk, például, gyalogolunk, vagy amikor csak tehetjük, lépcsőzünk.

Az alábbi edzés a kritikus területeket veszi célba, amelyekre a legkönnyebben ugranak fel a zsírpárnácskák. A gyakorlatokat Brittne Babe állította össze, akit az otthon végezhető edzések királynőjeként is emlegetnek. Főként feszesítő és izmosító feladatokat válogatott össze, melyek segítségünkre lehetnek a testkontúrjaink megőrzésében és fejlesztésében. Ha a fogyás az elsődleges cél, érdemes kardió jellegű mozgásformákkal kombinálni az alábbi tornagyakorlatokat.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés