Általában az időjárás dönti el, hogy vastag vagy vékony harisnyát érdemes felhúzni, de nem mindegy, hogy milyen öltözékkel és cipővel viseled az egyiket, illetve a másikat. Összeszedtük azokat a hibákat, melyeket sokan elkövetnek, de jó példákkal is szolgálunk.

hirdetés

Igaz, a harisnya csupán egy kiegészítő, és, bár rengeteg divatos változata akad, azért elsősorban mégiscsak a lábmelegítő funkciója miatt hordjuk. Azzal azonban nem árt tisztában lenni, hogy még egy ilyen mellékesnek tűnő elemmel is milyen csúnya bakikat lehet véteni! Az őszi szezon időjárása még gyakran kedvez a szoknyás, ruhás szetteknek, ám a csinos összképet nagyon durván leronthatja egy rosszul megválasztott harisnya.

Az idei divat ugyan nem veti meg a stílusmixet és az eklektikát, sőt, a nyáriasabb ruhadarabok sincsenek kitiltva az őszi szezon megszokott rétegei közül, de azért valljuk be, nem minden mutat jól együtt, és ez a harisnyatípusokra is igaz. A vastag, sötét harisnyával összeboronált világos balerinacipő és farmersortocska nem a legízlésesebb válogatás, és itt leszögeznénk, hogy távolról sem a rövidnadrág-harisnya kombinációját kifogásoljuk. Ez a két darab tökéletesen megfér egymás mellett, ha megvan közöttük az összhang.

A szandál és harisnya úgyszintén barátságot köthet egymással, ám ebben az esetben stílusromboló hatása lehet a rossz színválasztásnak. Van olyan kivételes eset, amikor a hideg ellenére is érdemes vékonyabb, testszínű vagy átlátszó, fekete harisnyát húzni, például, ha túlnyomórészt fehér az öltözéked, és fekete körömcipőt viselsz. Adunk pár divattippet, hogy variáld a vékony, a vastag, a sötét és színes, illetve a mintás harisnyákat!

  • Megosztás:
hirdetés