Idén a funkciójukon túl is nagy hangsúlyt kapnak a kiegészítők, és ez alól a harisnya sem kivétel. A nyolcvanas évekből visszatérő színes és mintás darabok egy kis vidámságot csempésznek az őszi divatba.

A harisnyára hajlamosak vagyunk csak egy szükséges holmiként tekinteni, így jobbára nem sok figyelmet kap, valahogy elsikkad a kiegészítők között.

Ám, amikor a trendek kissé felturbózzák a fekete, szürke, barna és testszínű verziókkal telített kínálatot, meglepően jó fogadtatást kapnak az extravagánsabb zoknik és harisnyanadrágok, melyek arra is képesek, hogy uralják az öltözéket.

Az őszi-téli szezonban a mintás, feliratos, és az élénk színű harisnyák is helyet kapnak a retró divatirányzatokban, melyek a nyolcvanas évek bohókás trendjeire reflektálnak. Ám nem muszáj a teljes öltözéknek ezt a korszakot megidéznie, hiszen egy színes harisnya számtalan stílusvariációban jól mutathat.

A színes harisnya idén így divatos

A hetvenes, nyolcvanas és kilencvenes évek trendjei idén szinte teljesen összemosódnak, így bátran lehet játszani a különféle stíluselemekkel.

Az egyszínű harisnya elfér egy mintás, vidám szettben is, ám nem árt odafigyelni a harmonikus színritmusra.

Az összhang szempontjából jó, ha a harisnya színe visszaköszön a ruha mintázatában, vagy az öltözék bármely apró részletében. Az sem baj, ha teljesen elüt az outfit árnyalataitól, viszont összecseng valamely kiegészítővel.

A szandálokat már ideje elfelejteni, akkor is, ha a harisnya vastag és meleg. Ám szerencsére egy eleven, élénk színű kreáció a most divatos hosszú szárú csizmákhoz éppúgy jól passzol, sőt, ebben az esetben a textúrákkal már úgyszintén jó kis játékot lehet űzni.

Ha a letisztult stílust kedveled, válassz egy kevésbé élénk, őszi színtónusú harisnyát, amit akár fekete, szürke, vagy monokróm szettbe is ültethetsz.

Amennyiben a nyolcvanas évek derűs, bohókás divategyvelegéért rajongsz, lehetsz kicsit bátrabb, és utat engedhetsz az extravagáns összeállításoknak: a barnás tónusú állatmintás ruhák például, remek párost alkotnak a vörös, zöld, bordó, vagy borostyánszínű harisnyákkal.

Kiemelt kép: Kirstin Sinclair/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés