Manapság egyre több az olyan dizájner, aki művészi szintre emeli a hétköznapi használatra szánt anyagokat. A dán tervező, Violise Lunn úgy gondolta, hogy ruhák és cipők is készülhetnek papír zsebkendőből, némi ragasztó segítségével. Bár az alkotásai nem alkalmasak utcai viselésre, valódi műremekek, melyek látványos részleteikkel elkápráztatják az ember lányát.

hirdetés

Violise Lunn a kilencvenes években kezdett el a divattal foglalkozni, miután befejezte a tanulmányait. A fő profilját a női ruhák és kiegészítők alkották, első saját szalonját az évtized közepén nyitotta meg. Az alkotásait már a kezdetektől fogva az egyediség jellemezte, és számos különleges anyagot felhasznált a kreációihoz. Az utazásai során begyűjtött élmények hatalmas inspirációt jelentettek számára, amelyeket később megjelenített a ruháiban is.

Papír zsebkendőből készült ruhák és cipők: ezt nem sokan csinálnák a tervező után!

A kilencvenes évek végén az egyik dán múzeum igazgatója megkérdezte, hogy tudna-e készíteni papírból ruhákat, mire Violise azt felelte, hogy persze. A tervezőnő elsőként pár különleges női ruhát alkotott papír zsebkendőből, amelyeket később cipők követtek.

Lunn kreációi olyanok, mint a legaprólékosabban kidolgozott színpadi díszletek. Bár viselni nem lehet őket, valahogy magukkal ragadják az ember képzeletét. A mesébe illő ruhadarabok megalkotásához nem kevés mennyiségű papír zsebkendőt használ fel, amelyeket aprólékos munkával igazít a helyére, majd ragasztóval fixálja az illesztéseket, pont, mintha cérnával varrna.

A dán tervező számára nem számít az alapanyag, úgy gondolja, hogy papírból is alkothat igazán látványosat, nőieset.

Szereti ezeket a kreációkat, amelyek rendkívül sérülékenyek és szinte érinthetetlenek, mondhatni, gyűjtői darabok.

Violise különleges kreációiban a múlt és a jelen divatelemei keverednek, egy csipetnyi fantáziával megfűszerezve. Ezek összessége adja a művészetének alapját.

A cipők különösen kedvesek a számára: míg a ruhák sokszor a viktoriánus korra hajaznak, addig a lábbelik inkább a tündérek mesevilágát idézik meg.

A tervező kreációi láttán szinte megelevenednek a szemeink előtt Andersen mesefigurái, akik pillanatok alatt repítenek el egy habkönnyű, légies álomvilágba.

 

Kiemelt képek: violiselunn/Instagram.

 

  • Megosztás:
hirdetés