Sok nő számára a csípő és a comb környéke a legkritikusabb testtájék abból a szempontból, hogy ide pattannak fel leghamarabb a zsírpárnák, és ezeken a területeken karfiolosodik leggyakrabban a bőr. Bár ez a feszesítő, combformáló edzés önmagában kevés a súlyvesztéshez, a határozott kontúrok és a tónusát vesztett bőr visszaállításában sokat segíthet.

A csípő és a comb területén lerakódott zsír nagyon makacs, amitől csak összetett edzésprogrammal és étrendváltoztatással tudsz megszabadulni. A felpuhult kötőszövetek erősítéséhez, valamint a megereszkedett bőr feszesítéséhez az alakformáló edzés szükséges ugyan, a fogyás szempontjából azonban nem elegendő.

Érdemes kombinált edzéstervet összeállítani, amely hetente több alkalommal dinamikus gyakorlatokból áll, melyek a zsírégető tartományba pörgetik fel a pulzust, ezek közé pedig, egy-egy pihenőnap beiktatása mellett be lehet szúrni a rövidebb csípő- és combformáló tréningeket. A legoptimálisabb, ha mindez egy életmódváltás keretein belül történik.

A hullámos comb és a lovaglónadrágszerű zsírlerakódás jelenségéhez elsősorban a mozgásszegény életmód vezet, ami egészségtelen étkezési szokásokkal társítva, rontja a nyirok- és vérkeringést az említett területeken.

Ez egy ördögi kör, hiszen a zsírlerakódások miatt a salakanyagokat tartalmazó nyirokfolyadék elvezetése tovább lassul, amitől bemélyedések, hepehupák alakulhatnak ki a bőr felületén. Ha ehhez még hozzáadjuk az izmok és kötőszövetek renyheségét, a tónustalan, egyenetlen, megereszkedett bőr mindenképp borítékolható.

Csípő- és combformáló edzés otthon, feszesítő gyakorlatokkal

Néhány perces otthoni tornával tényleg javítani lehet a csípő, a comb és a popsi eltunyult állapotán? Heti rendszerességgel végezve, úgy, hogy az ember odafigyel a kalóriabevitelre a mindennapokban, és esetleg gyakrabban választja a lépcsőt a lift helyett, vagy a gyaloglást, biciklizést az autó helyett, a bőrmegereszkedés valóban csökkenthető.

 

Később lábsúlyokkal, gumiszalaggal lehet növelni a feszesítő, alakformáló feladatok hatásfokát, de mindenképp ajánlott kardió jellegű edzéseket is végezni. Az izmok megdolgoztatásával két dolgot már az első héten nyerhetsz: javul az adott terület nyirok- és vérkeringése, sőt, az anyagcserére úgyszintén hatással lesz a mozgás. Kitartó munka mellett a kontúrvonalak határozottabbá válnak, ezáltal egy enyhébb kerületcsökkenés is bekövetkezik, ami centikben mérhető.

A videó rögtön egy izgalmas feladattal indít, amitől egy perc után égni kezd az ember combja, de ez csak annak a jele, hogy bemelegednek a rozsdás izmok. Célszerű edzés előtt bemelegítést tartani, utána pedig, amikor az izmok lehűlnek és megrövidülnek, jöhet a nyújtás. A guggoló gyakorlatoknál fontos a helyes testtartás, hogy elkerüld a derékfájdalmakat, a be és kilégzést pedig próbáld a feladatsor ritmikájához igazítani. A comb- és csípőizmok mellett a farpofákat éppúgy alaposan megdolgoztatja ez az edzés, így a feszesedés ott sem marad el.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés