Ha kifogytál a nadrágodból, vagy turkálóból tettél szert egy divatos darabra, ami nem passzol a derekadra, ezzel a csip-csup trükkel teljes átszabás nélkül magadra igazíthatod a fazonját. Olyan lesz a farmer, mintha rád öntötték volna, ha követed az alábbi lépéseket!

hirdetés

A nyolcvanas évek stílushangulatát megidéző mamafarmer most nagyon divatos, de nem könnyű olyan fazonra bukkanni az üzletekben, amely minden ponton tökéletesen igazodik az ember alakjához. Sokaknál előjön az a probléma, hogy ami fenékben pont jó, és kellően lezser nadrágszárakkal rendelkezik, az derékban egy kicsit lötyögősebb.

Farmer, alakra igazítva: nem kell hozzá varrónő

Ha van otthon varrógéped, máris előnyben vagy. Nem kell szanaszét bontani a farmert, és csak néhány öltésre lesz szükség ahhoz, hogy a derékvonalat beszűkítsd. Először is, fordítsd fonákjára a farmert és úgy próbáld fel, közben készíts a kezed ügyébe gombostűket. Fontos, hogy a varrógép tűjét cseréld le speciális, farmeranyagok varrásához ajánlott tűre, mert a gyengébb fajta nem fogja bírni.

A hátsó rész középre eső övbújtatóját használd támpontnak, hogy szimmetrikusan dolgozz. A bújtatótól néhány centiméterre balra, illetve jobbra is jelöld ki a gombostűkkel, mennyit kell bevenned az anyagból, hogy a farmer rásimuljon az alakodra. A szűkítő varrás lényege, hogy nem fut végig a nadrág teljes hosszán, nagyjából a fenékvarrásig kell érnie.

 

A videó rámutat a járulékos hibákra is, hiszen, ha a derékbőséget beszűkíted, az anyag nem fog szépen kifeszülni a fenéken, ezért jobb, ha a középső bújtatótól kicsit távolabb helyezed el a varrásokat. Ebben az esetben is szükség lesz némi korrekcióra a tökéletes eredmény érdekében.

A farmer címkéjét és hátsó zsebeit vissza kell bontani, majd újra felapplikálni úgy, hogy kisimuljanak. Nem baj, ha nem vagy gyakorlott a varrásban, hiszen a zsebek tűzésénél megmaradnak a korábbi tűlyukasztások, azokat követve pedig könnyebben végrehajthatod a műveletet. A videóban minden instrukciót megtalálsz hozzá, hogy sikerüljön!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés