Sajnos fotózáskor gyakran előfordul, hogy egy-egy testtájunk vastagabbnak, erősebbnek tűnik a kelleténél, vagy a hasunkra kerül nagyobb hangsúly, pedig pont azt szeretnénk elkerülni. Ha ügyesen játszol a testtartásoddal, utószerkesztés és képmanipuláció nélkül is előnyös fotó készülhet rólad.

hirdetés

Sokan nem tudnak mit kezdeni a kezükkel, lábukkal, amikor fényképezik őket, ennek pedig rendszerint esetlen, előnytelen testtartás lesz a vége. Bár a pózolás nem hangzik túl jól, mert természetellenes beállásra enged következtetni, ha lazán és könnyedén, ámde tudatosan irányítod a testtartásodat, nem feltétlenül lesz erőltetett az eredmény.

Az előnyös fotó kvintesszenciája: vékonyabbnak tűnhetsz, ha követed ezeket a tippeket

Első blikkre nehéznek tűnhet a dolog, hiszen egy felvett pózzal viszonylag nehéz természetesnek mutatkozni. Ám a lényeg az, hogy ha tudod, merre fordulj, és mit csinálj a karoddal, lábaddal a fényképezőgép előtt, akkor ahelyett, hogy megszeppennél a kattintás pillanatában, magabiztosan, dinamikusan bánsz majd a testeddel, így a kisugárzásod is pozitívabb töltetet kap majd a képeken.

 

Ha a cél az, hogy minél előnyösebb formájában mutasd meg az alakod, néhány dologra oda kell figyelned. Bonnie RzM teltkarcsú nő, és jól kitapasztalta már, melyek azok a kritikus testtájak, amiket biztosan nem akarunk hangsúlyozni, vagy felnagyítani a fotókon. Videójában az előnytelen testtartásokat is jól összegzi, illetve mindegyikre mutat egy hatásosabb, elegánsabb példát, mellyel a legjobb formádat mutathatod meg a képeken.

Először is azzal kell tisztában lenni, hogy minden, ami közel helyezkedik el az objektívhez, az nagyobbnak, vaskosabbnak, hangsúlyosabbnak fog tűnni a fotón, ezért soha ne fordulj teljes testeddel a kamera felé. Ha kicsit elfordítod a törzsed, vagy a testsúlyod áthelyezésével és apró dőlésszögekkel játszol, észrevétlenül megnyújthatod az alakod, ezáltal karcsúbbnak látszódik majd a sziluetted.

Néhány szuper tipp, hogyan pózolj

Ha a vállvonalad vízszintes a képen, szélesebbnek fogsz tűnni, ezért a vállaiddal és a törzseddel enyhén fordulj el, amitől garantáltan keskenyebbnek mutatkozik majd a derekad és a csípőd.

A falnak támaszkodás laza, természetes beállás, ám, ha zárt testtartásban teszed úgy, hogy a karok szorosan a test mellett pihennek, jóval zömökebbnek fogsz tűnni. Fordulj inkább oldalra, távolodj el a faltól, és az egyik karodat nyújtsd ki, úgy támaszkodj neki átlósan a falnak.

Ettől a nyitott dőlésszögtől, valamint a nyújtott kar hatására, a testvonal megnyúlik, feszesebb hatást kelt, így biztos, hogy nem kerül kiemelésre a párnás has, és nem fognak látszódni a hurkák.

Amennyiben leülsz, vagy guggolsz, az egyik lábad mindig legyen félig kinyújtva. Az ellentétes lábtartás ugyanis, optikailag hosszítja a test vonalát, ezáltal keskenyíti a csípőt. Ha van egy kis hasad, ami leüléskor látványosabb, csak lazán engedd az öledbe a kezeidet, így a nem kívánatos domborulat trükkös takarásba kerül.

Amikor szelfit készítesz magadról, nagyon közel vagy a fotómasinához, így, ha frontális portré a cél, a vállszélességed nagyobbnak mutathat, mint amilyen vagy valójában. Mivel a kép nagy részét betöltöd, zömökebb látványt kelthetsz.

Ezt úgy ellensúlyozhatod, hogy lazán, minden erőltetettség nélkül kissé feljebb húzod a vállad, ettől a kulcscsontod látszódni fog, a nyakad pedig hosszabbnak tűnik, ha közben kihúzod magad. Az előnyös fotó sokszor aprócska trükkökön múlik.

A vastag karok leplezése is lehetséges anélkül, hogy eldugnád őket. Először is ne szorítsd le a karjaidat a tested mellé, mert úgy kevésbé lesznek kontúrosak, és összemosódnak az alakoddal. Kicsit húzd hátra a vállaidat, és szellősen hagyj egy kis teret a könyököd és a törzsed között, így nem előtérbe, hanem háttérbe kerülnek a karok, amitől vékonyabbnak hatnak.

Az orosz blogger, Oksana Prokopenko ugyanazokat az elveket követi a fotópózok terén, mint Bonnie, és az ő képein is jól látszik, milyen hatással bír egy-egy jól megválasztott beállás vagy mozdulat.

Kiemelt képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés