Mindenkiről születhet előnyös fotó, Photoshop nélkül is. Az Instagram véleményvezérei már kikupálódtak abban, milyen testtartások garantálják a tökéletes sziluettet. Van mit tanulni tőlük!

A fotó csak egyetlen pillanatot rögzít, és nem feltétlenül az igazat mutatja. Biztos te is tapasztaltad már, hogy olykor vékonyabbnak, máskor pedig szélesebbnek tűnsz a képeken, mint amilyen a valóságban vagy.

Nem a lencse torzít, hanem minden attól függ, milyen szögből készült a felvétel rólad: ha például szemből fényképeznek, sokkal erősebb lesz a sziluetted, míg enyhén oldalra fordított csípővel, hátrahúzott vállakkal törékenyebbnek tűnhetsz.

Ez a jelenség a fotósok és grafikusok körében jól ismert perspektivikus torzítás, melynek lényege, hogy ugyanarról a tárgyról más látószögből és távolságból készített képeken egészen más arányok figyelhetők meg. Az Instagramon posztolgató bloggerek és influencerek jól ismerik a hírességek bevált fotópózait, melyekkel több centit is lecsalhatnak a testükről, onnan, ahonnan csak szeretnék, méghozzá Photoshop segítsége nélkül.

Az optikai csalás lényege az arányok eltolása, amit az öltözködésben különféle ruhafazonok párosításával lehet elérni, fotózáskor pedig a testtartással lehet trükközni, de az is számít, melyik szögből, milyen távolságból irányul rád a kamera, és hogyan homorítod a gerincedet, vagy miként keresztezed a lábaidat.

Az oldalra fordított csípő keskenyebbnek látszik a fotón, a kitolt fenék pedig megnyújtja a derekat, és a hasat is laposabbnak mutatja. Vékonyabbnak hat a combod, ha az egyik lábad kitakarja a másikat, és vastagabb lesz a vállad a képen, amennyiben az van a kameralencséhez legközelebb.

Ezek a képek magukért beszélnek, és jól érthetővé teszik, mely beállások előnyösek és előnytelenek számunkra, ha a tökéletes testkép elérése a cél. Félelmetes, mennyire egyszerűen be lehet csapni a szemünket!

  • Megosztás:
hirdetés