A körte típusú testalkaton nem egyenletesen oszlanak el a plusz kilók. Ha a felsőtested vékonyabb, mint az alsó fertályod, rendszeresen végezd el az alábbi gyakorlatokat!

A körte alak jellemzője, hogy a vállvonal keskenyebb, mint a csípő szélessége, a derék azonban meglehetősen karcsú. Bár ez az alkat nagyon nőies, az eltérő arányok fogyáskor még szembetűnőbbek lehetnek.

Ha te is a körték csoportjába tartozol, valószínűleg már megtapasztaltad, hogy, amikor a csípődből szeretnél lefaragni pár centit, a felsőtesteden sokkal látványosabb lesz a súly- és méretvesztés. Ez speciális tornagyakorlatokkal elkerülhető, és így a csípőd szép, nőies ívét is megőrizheted.

Mivel a testfelépítésünk arányai velünk született adottságok, teljes mértékben nem lehet változtatni rajtuk, még rendszeres edzéssel sem, ám a nagyon kiugró eltérések – mint amilyen a csípő és váll egymáshoz viszonyított aránya – finomíthatóak.

Az alábbi feladatok főként az alsó végtagokat mozgatják meg jobban, míg a karokat és a vállakat inkább csak súlyzókkal erősítik. A súlyzók cseppet sem nehezek, így nem kell attól félned, hogy férfias izomzatod lesz, ha rendszeresen végzed a gyakorlatokat. Viszont annyi pluszt adnak a vállaknak, hogy ne tűnjenek annyira csapottnak és keskenynek. A testalkatra szabott edzésformákkal jobb eredményt érhetsz el!

  • Megosztás:
hirdetés