A 49 éves edzőnő motiváló posztokkal hívja fel a figyelmet a testmozgás fontosságára. A rendszeres edzés minden életszakaszban hozzájárul az egészséges életmód fenntartásához, de különösen fontos negyven év felett, és nem csak a tónusos alak megőrzése és a feszesítés a cél.

hirdetés

Az idő múlását megállítani nem lehet, s a legtöbben már harminc felett elkezdik érzékelni, hogy a testük bizony nem olyan feszes már, mint húszéves korukban volt, vagy ugyanahhoz az eredményhez sokkal több energiát kell fektetni mind a táplálkozási szokások kialakításába, mind pedig a rendszeres edzésbe.

A csinos, gyönyörű edzőnő szerint a torna negyven év felett sem hanyagolható el, noha a cél nem csupán a test feszesítése és tónusozása. Mindenkit arra motivál, hogy a testmozgás az élete részévé váljon, úgymond rutinná alakuljon a hétköznapok során. Úgy gondolja, hogy egy nő bármely életszakaszban érezheti magát dögösnek, szexinek és csinosnak, ehhez azonban nem érdemes felhagyni az alakformáló gyakorlatokkal.

Ezért fontos a rendszeres edzés negyven év felett

A rendszeres edzés kapcsán legtöbbször az alakformálás, a tónusos izomzat és a feszes testkontúrok elérése kerül előtérbe. Ám a torna nem csupán a külsőségek miatt nélkülözhetetlen eleme az egészséges életmódnak. A mentális egészség, a kiegyensúlyozott anyagcsere-működés, az izomtömeg, valamint a jó közérzet fenntartásának szempontjából szintén nélkülözhetetlen részét képezi a mindennapoknak.

Tény, hogy a megfelelő tornák segítségével látványosan javítható a testkontúr, azonban negyven év felett nem feltétlenül ez az elsődleges célja az edzés rutinná formálásának.

A 49 éves edzőnő már több mint 25 éve van a szakmában, a szuper edzéstitkok és trükkök mellett az önszeretetre, az önelfogadásra és az egészséges életmódra is felhívja a figyelmet posztjaival. Mindenkit arra motivál, hogy iktassa be izgalmas, változatos edzéseit a mindennapokba, mert az eredmény abszolút szemmel látható lesz.

De miért fontos még a torna azon túl, hogy szépen formálja az alakot és segít ledolgozni a pluszkilókat? Mentálisan segít kikapcsolódni, levezetni a hétköznapi stresszt, s ezáltal javítja a közérzetet. Elkezdeni nehezebb az edzést, mint hosszú távon űzni, hiszen a mozgást követő elégedettség, a teljesítménynövekedés miatt érzett büszkeség, valamint a motiváltság mindenkire pozitívan hat. A tornázás ráadásul fokozza az endorfin, vagyis a boldogsághormon termelődését, kimozdítja az embert a befásult, bepunnyadt állapotból és ragyogóvá, élénkké teszi a kisugárzást.

A korral az anyagcsere lassul, a test fokozatosan veszít izomtömegéből, ami szemmel látható változásokat is eredményez. Ha a teljes test, ezáltal a legtöbb izomcsoport megdolgoztatásra kerül, a kötőszövetek rugalmassága hosszabb távon megőrizhető, ráadásul a hormonokra is pozitív hatást gyakorol.

Az öregedést is befolyásolja

Negyven év felett különösen fontossá válik az öregedés elleni küzdelem. A kéz ráncosodását, az arc és a dekoltázs bőrfelületének öregedését a naponta elvégzett gyakorlatok nem tudják közvetlenül megállítani. Ám köztudott, hogy a testmozgás több oxigént juttat el a sejtekhez, ami nélkülözhetetlen a sejtmegújuláshoz, és ezáltal az öregedés lassításához is.

Ahogy telnek az évek, egyre többen fordítanak nagyobb figyelmet a tudatos bőrápolásra és a ráncmegelőzésre. Természetesen azt fontos szem előtt tartani, hogy az öregedést nem lehet megállítani. Sem egy méregdrága kence, sem pedig a rendszeres tornázás nem számít csodaszernek. Ám együttes hatásuk a megjelenésen és a közérzeten egyaránt érzékelhető.

A rendszeres mozgás felpezsdíti a vérkeringést, hozzájárul a méregtelenítő folyamatok kiegyensúlyozott működéséhez és a tápanyagok áramlásához, hatására tehát a bőrkép is javul. Mindezek mellett az edzőnő nem titkolja, hogy bevállalt néhány szépítő beavatkozást. Csodás megjelenését nem kizárólag sporttal és egészségtudatos életmóddal őrzi meg.

Az edzőnő elképesztően magabiztos

Tracy számára is furcsa volt a gondolat, hogy a 49. életéve az utolsó a bűvös ötvenes előtt, ám magabiztosabb, mint valaha. Természetesen az öregedés folyamata, gyorsasága nagyban múlik a genetikán, ám az életmód is elképesztően befolyásolja az ütemét és a mértékét. A rendszeres edzésnek köszönhetően remekül érzi magát a bőrében, simán bevállalja a rövid, hasvillantó felsőket is.

Edzései rendkívül változatosak, YouTube-oldalán mindenki megtalálhatja a számára legkézenfekvőbb gyakorlatsort. A legtöbbször kifejezetten negyven feletti nők számára állítja össze a tornákat, rövidebb és hosszabb feladatokat is bemutat.

 

A csinos edzőnő hihetetlenül motiváló és inspiráló személyiség, az Instagramon több mint százezer követővel rendelkezik. Nap mint nap motiválja a negyven felett járó hölgyeket, megjelenése mellett üzenete és munkássága egyaránt elismerésre méltó.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés