A karcsúsító öltözködés célját sokan félreértik, hiszen a megfelelő fazonok kombinálásával nem csak slankítani lehet a sziluettet, hanem az eltolódott arányok is egyensúlyba hozhatók, valamint előnyösen kiemelhető, vagy épp korrigálható egy-egy apróbb részlet. A derékhangsúlyos szabások például minden testalkat számára előnyösek. Ketrina teljesen átlagos alkattal rendelkezik, van egy kicsi pocakja, és roppant sikkesen variálja a számára ideális darabokat.

hirdetés

A plus size bloggerek legtöbbször a karcsúsító öltözködés közismert praktikáival csalnak el pár centit a derekukból vagy csípőjükből. Az általuk gyakran alkalmazott trükkök minden nő számára előnyösek, mivel optikailag szépen formálják az alakot. A legtöbb esetben nincs szükség nagy faksznira, a megfelelő fazonok kombinálásával egyszerűbb öltözékek esetén is elérhető a csinosabb, előnyösebb összhatás.

A népszerű divatblogger, Ketrina sem mond le a divatos darabokról, de rendszerint olyan szabásokra esik a választása, amelyek nőiesen formálják alakját. A fiatal nő átlagos testalkattal rendelkezik, a csípő-, has- és derékvonala egy kissé összemosódik, mert elmondása szerint erre a területre hízik a legkönnyebben.

Nincs túl nagy pocakja, de mivel nagy mellmérettel rendelkezik és hangsúlytalan a derékvonala, ezt a területet érdemes karcsúsító vonalakkal kiemelnie, hogy tagoltabb legyen a testvonala. A kis pocak sok nőt elbizonytalanít, a legtöbben ösztönösen bő szabásokkal igyekeznek elrejteni, pedig egy kis csellel épp a derékcsúcsnál szűkített, lefelé bővülő kreációkkal lehet karcsúsítani a sziluettet.

Így lesz igazán sikkes a karcsúsító öltözködés

Ketrina nem molett, de nem is nádszálvékony, az úgynevezett midsize, vagyis a középméretet képviseli a ruhaüzletek méretskálája alapján. Mivel könnyebben hízik a hasi területekre, így a derékvonala nem túl hangsúlyos, ám ezt tökéletesen korrigálja a nőies, romantikus öltözékeivel. Kereken ívelt a csípője, így a derékban karcsúsított fazonok kifejezetten előnyösek számára. Legtöbbször ilyen kreációkat visel.

Gyakran vesz fel olyan egészruhákat, melyek derékban karcsúsítottak, és A vonalú szoknyában végződnek. Ezek a fazonok szépen kiemelik a nőies vonalakat, az apróbb pocakot azonban nem teszik hangsúlyossá.

A bővebb fazonú ruhákat mindig feldobja egy övvel, így a figyelem ismét a derékvonalra irányul. Ez az egyszerű praktika bármilyen fazonú ruhával kipróbálható. Az öv abban az esetben is előkerülhet, ha a színek egyhangúságát szeretnéd vele megtörni.

Ismét nagyon népszerűek a különféle lapruhák, melyek a karcsúsító öltözködés legjobban kihasználható kreációi. A trükkös szabásnak köszönhetően optikailag sokkal vékonyabbnak tűnik a sziluett. A V alakú kivágás pedig a felsőtestet nyújtja meg.

Ketrina ügyesen trükközik a kivágásokkal, többnyire olyan ruhadarabokat választ, melyek előnyösen formálják a dekoltázst. Gyakran bukkannak fel nála V kivágású darabok, melyek kifejezetten nőies összeképet garantálnak és alaknyújtó hatással bírnak.

A sikkes blogger a most divatos rövid felsőrészekről sem mond le, sőt az előnyére fordítja az efféle szabásokat. A mell alatti szabásokat magas derekú szoknyával, nadrággal kombinálja, így nem látszik ki a hasa, viszont ezzel a törzs legkeskenyebb részére, a derékcsúccsal egybeeső vonalra kerül a fókusz. Ez a ravasz kis praktika szintén a derékkarcsúsító trükkök közé tartozik.

A gyönyörű Ketrina láthatóan nem feszeng, remekül érzi magát a bőrében. Esze ágában sincs takargatni nőies vonalait, inkább megfelelő fazonokkal hangsúlyozza ki alakját. A karcsúsító, alaknyújtó kreációk pillanatok alatt arányosabbá teszik a sziluettet, ezért testalkattól függetlenül érdemes minden nőnek kipróbálni a blogger kedvenc trükkjeit.

 

Kiemelt kép: @midsize_teresa/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés