Kisebb fogyás után csökkenti a deréktáji bőrredőket, tónusosabbá teszi a hasfalat, és határozottabb kontúrvonalakat varázsol ez az otthon végezhető alakformáló torna, ha rendszeresen végzed a gyakorlatokat.

hirdetés

Bár az alakformáló torna nem moccantja meg a kilókat, lokális feladataival átrendezi a centiket az adott területen. Egyenletesebb, élesebb testkontúrt eredményez, ám önmagában nem hoz látványos eredményt.

A tónusosabb izmok a bőrt is feszesebbé teszik, de azt a folyamatot – amíg eljut idáig a test – meg kell támogatni egészséges, kiegyensúlyozott, fogyást elősegítő étrenddel, és valamiféle dinamikus sporttal, amely lerobbantja a zsírpárnákat, vagy éppen hozzájárul az elért álomalak megőrzéséhez. Ám, hogy a bőr se lötyögjön, redőzzön a formás idomaidon, a pulzuspörgető edzést érdemes alakformáló tréninggel kiegészíteni.

20 perc alakformáló torna a feszesebb hasfalért és a keskenyebb derékívért

Hiába apadtak le a kilók, a bőr nem lesz varázsütésre feszes, ahhoz kicsit az izmokat is meg kell dolgoztatni. A fogyással csak a zsírpárnák csökkennek, ám, ha szeretnéd kicsit átformálni a sziluetted, a lokális alakformáló gyakorlatok jöhetnek szóba.

A lapos has eléréséhez nem ez a legalkalmasabb edzés, hiszen nem olvasztja le az úszógumikat, viszont, ha az életmódváltásnak köszönhetően már beindult a fogyás, ezekkel a gyakorlatokkal tudod a felpuhult, renyhe hasfalat és derékívet feszesebbé, erősebbé tenni. Az éles, feszes kontúrok lényege, hogy nem vág be a nadrág a puha húsba, csökkennek a lötyögő felületek, és ha nagyon kitartóan, következetesen végzi valaki az alakformálást, a tónusos izomzatot is elérheti.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés