Christy Turlington szerint teljesen természetes, hogy a ráncok a korral járnak, a magazinfotókon is önazonos szeretne maradni. Nem engedi, hogy agyonretusálják a bőrét.

hirdetés

Az áltökéletességet mutató közösségi média világában felüdülés Christy Turlington fotóival összefutni, amelyek őszinték, valódiak és teljes mértékben őt tükrözik. Gyakran mutatkozik smink nélkül, nem takargatja ráncait, s a magazinfotókon is szeretne önazonos maradni. Annak idején, a kilencvenes években a szupermodellek tagjaként a divat egy új korszakát alkotta meg a többi manökennel karöltve, most pedig a természetességre, az önbizalomra és a szolid nőiességre helyezi a hangsúlyt.

Christy Turlington nem kér a retusból: számára abszolút természetesek a finom ráncok

Christy Turlington nem a flancolás híve, megjelenését letisztult, könnyed nőiesség jellemzi. Természetességét nemcsak a hétköznapok során, hanem a közösségi médiában és a magazinfotókon is igyekszik megőrizni. Sokan ötven év felett mindent megtesznek annak érdekében, hogy elfedjék az öregedés nyomait, de az sem ritka, hogy  a különböző divatújságokban megjelentetett képeken erőteljes retust alkalmaznak.

Az 55 éves szupermodell azonban nem kér a retusból és a szépítőfilterből. Az önazonosság, a természetesség híve, ezért a profi képsorozatokon is bátran vállalja finom ráncait.

Ha valakinek, akkor egy szupermodellnek bizony tökéletesen felépített életmódja van. A manökeneknek nagyon kell figyelniük a bőrük ragyogására, az alakjuk megőrzésére és fitten tartására, ezért a mindennapjaik fontos szabályok szerint zajlanak.

Az öregedést nagyban fel tudja gyorsítani, ha valaki nem foglalkozik az egészségével, valamint nem fordít gondot arra, hogy megőrizze bőrének rugalmasságát. A lassabb ütemben zajló bőröregedéshez nemcsak a genetika, hanem a rendszeres testmozgás, az egészséges táplálkozás és a bőrápolás éppúgy hozzájárul. Christy Turlington az élő példa arra, hogy a ráncok megjelenését maximum késleltetni lehet, de az öregedés folyamata a legtudatosabb életmóddal sem állítható meg.

Nem zavarja, hogy az idő múlása nyomot hagy a bőrén. Mindennek ellenére a Harper’s Bazaarnak adott interjújában elmondta, hogy nem akarja az idősödő szépség arcának kikiáltani magát. A közösségi médiában főként a szépségére, természetességére vonatkozó pozitív kommenteket kap, de igyekszik távol maradni ettől.

Noha a szupermodell nem szeretne a visszafogott, természetes öregedés reklámarca lenni, mindig felüdülés az ő fotóival találkozni a magazinokban és a közösségi médiában. A könnyedség, a finom ráncok látványa és a retustól mentes összhatás ráébreszti a nőket arra, hogy manapság számos megtévesztő, önbizalomhiányt gerjesztő tartalom és kép torzítja a látásmódunkat.

Kiemelt kép: Paul Morigi/Getty Images for Kering/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés