A kilencvenes évek szupermodelljei közül sokan még ma is aktívan dolgoznak a divatszakmában, és közel harminc éve töretlen a sikerük. Egyikük Christy Turlington, aki amellett, hogy aktivistaként tevékenykedik, alkalomadtán még mindig vállal fotózásokat. Varázsából kicsit sem veszített az évek során, természetes szépsége ma éppúgy elragadó, mint pályája kezdetén.

hirdetés

Számos nő nehezen küzd meg az öregedés folyamatának tényével, olykor valóban nem könnyű megbarátkozni az eleinte apró, majd egyre inkább szembetűnő változásokkal. A több évtizeddel ezelőtt felkapottá vált szupermodelleknek talán még nehezebb, hiszen ismertségükből adódóan sokan ahhoz a képhez hasonlítgatják őket, ami megragadt róluk az emlékezetükben.

Bár a kilencvenes évek ikonikus manökenjei a mai napig egytől egyig lenyűgözően néznek ki, ez nem azt jelenti, hogy ne szembesülnének a testüket, bőrüket érintő változásokkal, melyek az idő múlásával kinél kisebb, kinél nagyobb mértékben jelentkeznek. Lassítani lehet ugyan a barázdák megjelenését megfelelő arcápolási rutinnal és életmóddal, azonban megállítani semmiképp.

Sok sztár a plasztika mellett dönt, aminek néha csúfos eredménye lesz, míg mások retusálás nélkül nem vállalnak magazinfotókat vagy divatkampányokat. Christy Turlington azonban üdítően őszinte és természetes, nem ragaszkodik a megszerkesztett képekhez, a plasztikázás lehetőségével sem szeretne élni – semmi szüksége rá egyébként -, és mivel a mindennapokban csak ritkán visel sminket, teljesen magától értetődő számára, hogy a legtöbb Insta-képén festetlen arccal és filterek nélkül szerepel.

Így változott Christy Turlington az évek során

Karrierje csúcsán is rendkívül természetesen mutatkozott

A most 53 éves modell kilencvenes években vált igazán ismertté, igazi természetes szépségként jelent meg a kifutón és a magazinokban egyaránt. Soha nem tolta túl a sminket, hiszen nem is volt szüksége rá. Mindig is sugárzó és rendkívül naturális volt a megjelenése. Nyilván a divatszakmában sok olyan alkalom akad, ami megköveteli az extravagáns megjelenést és makeupot, de ezeket leszámítva Christy Turlington sosem viselt magán erős, vakolatszerű sminket.

 

Egy szupermodell élete cseppet sem fenékig tejfel, rengeteg munka, fotózás, kampány várt nap mint nap az akkor még igencsak fiatal lányra. Turlington azonban már ekkoriban sem takargatta a szem alatti karikáit, nem csinált nagy ügyet abból, hogy ő is csak emberből van. Ahogy bárkinek, úgy egy modellnek is meglátszik a bőrén a kimerültség és a stressz egyaránt.

 

Akkoriban minden magazin imádta az agyonretusált fotókat, így egyértelmű, hogy Christy Turlington sem úszta meg a művi javításokat. Közösségi médiás oldalán gyakorta oszt meg egy-egy emléket, címlapokat és kampányokat. Bármennyire is alapvető volt a retus, a róla készült képek összhatása még így sem volt mesterkélt és túlzó. Természetességével kisugárzásával valahogy ellensúlyozta a képszerkesztési túlkapásokat.

 

Rácok ide vagy oda, a modell nem veszített fiatalos bájából

Christy Turlington hozzáállása igazán szimpatikus, hiszen sosem erőlködik azon, hogy fiatalabbak tűnjön a koránál, és az egyszerű nőiesség híve. Abszolút önmagát adja a kamerák előtt, és a szarkalábait sem takargatja. Az öltözködését, a frizuráját, és a teljes megjelenését áthatja a lényéből fakadó természetesség, amit nem hangoztat és hangsúlyoz lépten nyomon, ő egyszerűen csak így érzi jól magát.

 

Egy középkorú nő bőrén már igenis megjelennek mimikai ráncok, barázdák. Persze az sem mindegy, hogy milyen életmódot folytat az illető, ahogy az sem, mennyi energiát fektet a megelőzésbe és a bőrápolásba. Christy Turlington a halványan látható redők ellenére is gyönyörű arcbőrrel büszkélkedhet, amiért minden bizonnyal naponta sokat tesz. Ettől függetlenül kifejezetten naturálisan mutatkozik, akkor sem próbál meg másnak tűnni, mint amilyen, amikor nagyobb nyilvánosság előtt jelenik meg. Szívesen vállal művészi stílusú divatfotókat, melyeknek mondanivalóval, mögöttes tartalommal bírnak. Ha sminkel, azt sem viszi túlzásba, így az eredmény természetes hatást kelt.

 

Egyszerűsége nem csupán abban rejlik, hogy nem kerít nagy feneket az öregedés jeleinek. A teljes megjelenése maximálisan hétköznapi, körítésektől mentes.

 

Soha nem látni róla énidegen, valóságtól elrugaszkodott képeket, igyekszik saját magát megmutatni minden nő számára, hiszen ezzel sokaknak segíthet abban, hogy elfogadják önmagukat az idő múlásával. Az öregedés egy természetes folyamat, ami ellen kár küzdeni. Attól, hogy valaki átlépi az ötvenet, még nem feltétlenül veszít nőiességéből. Sőt!

 

Vannak apró ráncai, karikás a szeme, és egyszerűen gyönyörű

Christy Turlington nem vet be olyan modelltrükköket, amiktől simábbnak, feszesebbnek tűnik a bőre. Van, aki kissé előre nyújtja a nyakát, ha fotózzák, hogy kisimuljon a bőr a nyak és áll vonalánál, és olyan is akad, aki csak félmosolyt enged meg magának, nehogy redők képződjenek a szája körül. Az egykori szupermodell manapság ugyanúgy mosolyog a fotósok előtt, mint korábban. Nem foglalkozik azzal, hogy kirajzolódnak-e a barázdák az arcán, vagy sem, egyszerűen csak önmagát adja.

 

Christy Turlington szívesen posztol mindennapjairól a közösségi médiában, de cseppet sem törődik azzal, ha egy-egy képen smink nélkül szerepel. Nem kampányol fennhangon amellett, hogy a nők minden életkorban gyönyörűek és a kor nem számít, szimplán csak a puszta jelenlétével közvetíti mindezt. Természetes kisugárzásához az is rengeteget tesz hozzá, hogy semmit nem gondol túl, csak éli az életét, és ezzel más nőket is arra ösztönöz, hogy fogadják el az idő múlását, kezeljék olyan természetesen, ahogy azt ő is teszi.

Aktivistaként mondjuk, nincs túl sok ideje folyton a külsején agyalni és azzal foglalkozni, ugyanis rengeteg fontos ügyben vesz részt, amelyekkel az anyák és gyermekek egészségének megóvását és javítását segíti.

Legutóbbi, 53. születésnapján készült fotója sem egy flancos, luxushelyen készült kicicomázott emeletes tortával és full sminkkel kombinálva. Hűen magához egy teljesen egyszerű, smink nélkül készült képpel jelentkezett be.

 

Kiemelt kép: frederic meylan/Sygma via Getty Images/Jennifer Graylock/Getty Images for The Daily Front Row/Getty Images.

Cikk képei: Raoul/IMAGES/Steve Eichner/WireImage/Evan Agostini/Liaison/Jim Spellman/WireImage/Michael Loccisano/FilmMagic/Jim Spellman/Getty Images for Jingle Ball 2012/Dimitrios Kambouris/WireImage/Jason Kempin/Getty Images for MTV/Taylor Hill/WireImage/John Lamparski/Jennifer Graylock/Getty Images for The Daily Front Row/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés