Christy Turlington a legfelkapottabb modellek egyike volt a kilencvenes években. Szinte az összes divatház kifutóján megfordult, és alig akadt olyan divatmagazin, amelynek ne szerepelt volna a címlapján. Az 52 éves manöken továbbra is gyakran áll kamera elé, méghozzá a lehető legtermészetesebb módon. Általában a fotózásokon is csak finom sminket visel, és köszöni szépen, nem kér a retusból.

hirdetés

Christy Turlington nem csak természetes szépségével, hanem szolidságával is kitűnik a többi modell közül. A manapság is aktívan tevékenykedő manöken a mindennapokban és a fotózások alkalmával sem lihegi túl a megjelenését, és fikarcnyit sem töri magát azon, hogy letagadja: rajta is fog az idő. A retusálásra legtöbbször nemet mond, és szinte csak leheletfinom sminkben látható. Natúr szépségével mégis mindenkit levesz a lábáról, és pozitív kisugárzása a felvételeken keresztül is érzékelhető.

Christy Turlington elkötelezett aktivista

Az 52 éves szupermodell a divatkampányok mellett aktivistaként is tevékenykedik. Már több évtizede együttműködik különböző humanitárius szervezetekkel, különösen nagy figyelmet fordít a nők és az anyák megsegítésére. 2010-ben dokumentumfilmet is készített, amelyben a harmadik világbeli országokban élő édesanyák helyzetét mutatta be. Ebben az évben hozta létre a saját alapítványát, ami az Every Mother Counts, vagyis a Minden Anya Számít nevet viseli.

Szívügyének érzi az anyák és a gyermekek egészségének megóvását és javítását, a legújabb fotósorozata szintén nemes célt szolgál, mivel a Lafayette 148 kampányában szerepel. A Rendkívüli Nők névre keresztelt projekt hét hölgyet mutat be, köztük az 52 éves modellt. A koncepció különlegessége, hogy a ruhaeladásokból befolyt összeg egy részével Christy Turlington alapítványát támogatják.

Igazán letisztult, természetes képanyag készült a modellről, aki csak leheletnyi sminket visel. Láthatóan helyén kezeli az öregedést, hiszen nem takargatja a ráncait, és jól érzi magát a bőrében. Nemcsak a festékkel bántak óvatosan, a retusálást sem vitték túlzásba. A közeli portrékon sem simították ki a modell bőrét, így megmaradtak eredeti vonásai.

A természetesség közel áll a szupermodellhez, hiszen az Instagramon is rendszerint smink nélküli fotókat tesz közzé. Az öltözködést sem bonyolítja túl a hétköznapokban: általában farmerban és pólóban láthatjuk. Christy Turlington nem híve a flancolásnak és a megjátszásnak, ezáltal üde színfoltnak számít az agyonfilterezett közösségi médiában, ahol sokan a tökéletesség illúzióját keltik túlszerkesztett képeikkel.

 

Kiemelt kép: Rick Kern / Getty Images. 

Képek a cikkben:

  • Megosztás:
hirdetés