A hetvenes években a bohém minták, a csillogó részletek és a meglepő ruhakivágások uralták a divatot. Az évtizedet főként a hippistílus lazasága, valamint a diszkókorszak eklektikus, feltűnő elemeinek keveredése jellemezte. A nosztalgikus irányzatok most visszahozzák a vidám printeket, amelyek feldobnak minden összeállítást!

hirdetés

A feltűnő, bohém minták a hetvenes években szó szerint mindenhol felbukkantak. Eklektikus csíkok díszítették a tapétákat, színpompás körök ékeskedtek a párnákon, kanapékon. A motívumok idővel a ruhákon is megjelentek, akkoriban a nők szerették a hatalmas virágokkal, levelekkel feldobott ruhakreációkat.

A hetvenes évek ihlette fazonvariációk pár szezonnal ezelőtt ismét felültek a divatkörhintára, és sokkal frissebb, üdébb formában tértek vissza. A nadrágkosztümök, a rojtos részletek és a velúrból fabrikált kreációk uralták a tavaszi irányzatokat. A nőies vonalvezetéshez a legtöbb esetben vidám színeket, printeket társítottak a tervezők, így lassacskán visszaszivárogtak a trendek közé a már jól ismert gigantikus, vibráló minták.

A printmánia a kasmírmintával kezdődött még nyár elején, majd fokozatosan tértek vissza az elnagyolt, kacskaringós csíkok, az összemosott árnyalatok. A hatalmas, szinte az egész ruhadarabot beborító színpompás virágok sem maradhatnak ki a sorból, amelyek legtöbbször vibráló tónusokban jelennek meg.

A bohém minták felpezsdítik a megjelenést

A különféle árnyalatokat kombináló, vízfesték hatású megoldások idén ismét divatosak. Az efféle darabokban tökéletes harmóniában keverednek egymással a különféle árnyalatok. A színparádénak köszönhetően könnyedén kombinálhatóak a tónusban passzoló kreációkkal.

A szabálytalan vonalak keveredése igazán pompás összhangot teremt. A friss fazonokkal pedig nem tűnik ódivatúnak a hetvenes évek kedvenc motívuma.

A hatalmas, vibráló virágok a színek játékának köszönhetően válnak igazán látványossá.

A bővebb szárú nadrágok is megjelentek a palettán, idén ezeket is ékesíthetik a színes virágok, vagy más bohém minták.

A nonfiguratív, szabálytalan alakzatok sem maradhatnak ki a felsorolásból, ezekkel nem érdemes spórolni.

Az apró minták kombinációja is feltűnővé tudja tenni az összeállítást. Ha nem szeretnél vele túlzásba esni, akkor válassz egy mintás felsőrészt, vagy kiegészítőt.

 

 

Kiemelt kép: Christian Vierig /  Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés