Az amerikai Vogue főszerkesztőjének, Anna Wintournak a nevét még azok is ismerik, akik nem annyira járatosak a divat világában. Stílusáról sokaknak a Chanel-blézer, a napszemüveg, a bubifrizura és a szigorú arckifejezés jut eszébe.

A divat nagyasszonyaként emlegetett, 69 éves Anna Wintour ősidők óta ugyanazt a képet közvetíti magáról. Frizuráján egészen fiatalkora óta szinte semmit sem változtatott – megmaradt a jól bevált bob fazonnál -, öltözködésével pedig sohasem követi precízen az aktuális divatot, inkább a klasszikus stílus híve. Megjelenésével azt üzeni a világ felé, hogy nem kér a gyorsan száguldó trendekből, hanem fixen megmarad annál, amit önazonosnak érez.

Wintour 1988 óta felel az amerika Vogue irányításáért, döntésein pedig gyakran modell- és tervezőkarrierek múlnak. Éves bevétele megközelíti a 2 millió dollárt, ezért nehéz elképzelni róla, hogy praktikus ruhatárat tart fenn, pedig így van.

Gyakran viseli ugyanazt a ruhát más-más eseményeken, ám mindig új darabokkal kombinálja a kedvenceit. Ugyanakkor nem tágít a számára bevált dolgoktól: csak nagyon ritkán jelenik meg nadrágban, inkább ruhát vagy szoknyát visel, sokféle környaklánca van, melyeket többször is felvesz egymás után, és a napszemüveg elengedhetetlen kiegészítője az öltözékének.

Szerintünk a legtöbb kabátjához létezik egy színben passzoló ruha a szekrényében, és valószínűleg külön gardróbot tart fent a tweed anyagú darabjainak, illetve a natúr árnyalatú cipőinek, de ezt csak sejtjük, bizonyítani nem tudjuk. Bárhogy van is, Anna Wintour egy jól felépített, időtálló, egyedi stílussal rendelkezik, melynek megvannak az apró kis titkai. Eláruljuk, mitől néz ki mindig olyan sikkesen az amerikai Vogue főszerkesztője.

  • Megosztás:
hirdetés