A fürdőruhák idővel csak gyűlnek a fiókban, legtöbbjükről hajlamosak vagyunk megfeledkezni, csak mert régebbi darab, vagy esetleg már kissé kinyúlt. Pedig olykor érdemes elővenni őket, mert a megunt bikini könnyen az új kedvencünkké válhat, egy kis leleményességgel. Ha hosszú, megköthető pántokkal rendelkezik a melltartó, többféleképpen átalakítható a mai divat szerint, egyszerű trükkel. A varrótűt elő sem kell venni!

hirdetés

 

A legtöbb nő minden strandszezonban új fürdőruhát vásárol, míg a régebbi kreációk a szekrény mélyére kerülnek. Valahogy sosem landolnak a kiselejtezett ruhahalomban, pedig csak ritkán kerülnek be a bőröndbe, ha nyaralni indul az ember lánya.

Most végre értelmet nyerhet a bikinik felhalmozása, hiszen az alsó- és felsőrész átalakításával egészen új fazont nyerhetsz. Nem kell nagy ügyeskedés és varrás ahhoz, hogy kicsit másképp mutasson a tavalyi bikini! Akár az új fürdőruha árát is megspórolhatod így, hiszen a háromszög fazonú, megkötős melltartókat többféleképpen is viselheted.

Régi bikini átalakítása, varrás nélkül: egyszerű trükkök, amiktől más lesz a fazon

Néhány év viselése után már nem feltétlenül tart olyan jól a bikini. Előfordul, hogy felugrik ránk, vagy épp leapad egy-két kiló, és így már máshogy idomul testünk vonalaihoz az apró anyag. Ám ezekkel az apró trükkökkel a leselejtezett kétrészeseknek is adhatunk még egy utolsó esélyt, méghozzá varrás nélkül.

 

A bikini átalakítása ez esetben nem igényel anyagbeszerzést vagy varrótudományt, pláne, ha klasszikus háromszögfazonú melltartóról van szó, megkötős pántokkal, melyekkel bárhogy magadra applikálhatod a falatnyi anyagot. A megkötőt többféleképpen variálhatod, keresztezheted magadon, vagy mell alatt megkötve is rögzítheted, ha kicsit már kinyúlt az anyag.

Arra ügyelj, hogy az így kapott fazon jól tartsa a melleket, és ne csúszkáljon el ide-oda, ha például úszol benne. Ezek a trükkök nagy mellek esetén sajnos kevésbé vezetnek jóra, mert egyáltalán nem támasztják meg a kebleket.

A fürdőruhaalsó is egy szempillantás alatt újrahasznosítható abban az esetben, ha már nehezen jön fel idomainkra. Ezzel a módszerrel például egyszerűen kreálhatsz divatos felsőt a bugyiból. Varrásra egyáltalán nincs szükség, csupán egy fűzőre, aminek segítségével magadra tudod kötni az anyagot.

 

Ezen az elven működik egy másik technika is, aminek kivitelezését csupán a bikini fazonja, és anyagának ruganyossága befolyásolja. Egy kis kreativitással, könnyen félvállas toppá lehet alakítani a már nem használatos fürdőruhabugyit. Pontosabban, át sem kell fazonírozni az alsót, ha megfelelően széles szabású darabról van szó.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés