Sokan a nyaralás előtt jönnek rá, hogy új fürdőruhára van szükségük. Segítünk megelőzni a nagy fazondilemmát!

Sok molett nő szinte azonnal elveti a kétrészes fürdőruha gondolatát, mert kellemetlenül érzi magát, ha kilátszik a hasa. Pedig ma már rengeteg olyan pluszos méretű bikinifazonnal lehet találkozni a kínálatban, amely éppúgy alakformáló hatással bír, mint a trükkös egyrészes szabás, ráadásul még a has kritikus részét is palástolja.

Ha a nyaralás előtt kell kapkodni a megfelelő fazon kiválasztásával, néhány szempont figyelembevétele lényegesen leegyszerűsítheti a dolgot. Hiába a csípő és a has tájékának keskenyítése a cél, a bikini esetében nemcsak a bugyi kialakítása fontos. Érdemes egyben szemügyre venni a kétrészes fürdőruhát, hiszen az optikai hatások összeadódhatnak.

A nagyon felvágott alsók lehet, hogy megnyújtják a lábakat, ám a gömbölyded, széles csípőre is felhívják a figyelmet, az pedig cseppet sem szolgálja az önbizalmat, ha itt-ott kibuggyan egy kis hurka. Érdemes inkább a V-fazonú, kissé szélesebb bugyik között kutakodni, melyek nem a magasan kivágott brazil stílust követik, ugyanakkor nem is egy vízszintes, széles sávot alkotnak az alsó fertályon. Az utóbbiak ugyanis, még inkább széthúzzák a csípő vonalát.

Optikai derékkarcsúsítás

Magas derekú, haslapító alsókból szerencsére nincs hiány, ráadásul ezek nemcsak divatosak, hanem szexisen formálják az alakot. Zseniálisan karcsúsítja a derékvonalat, ha a has alját takaró bugyit vállat szabadon hagyó, fodros top kíséri.

A vízszintes fodor a körte alkatúaknak kedvez, mert egyensúlyba hozza a csípő és a vállak vonalát. Ám, ha kissé V-alakban szabott a fodor, a derékszűkítő optikai hatás még jobban érvényesül.

Bikini is, meg nem is

Tökéletes fürdőruha azok számára, akiket kifejezetten a deréktáji zsírpárnák zavarnak. A bugyi és a felsőrész oldalt össze van varrva, elöl és hátul viszont, minden olyan, mint egy klasszikus bikini esetében.

Ez a kis trükk látványosan karcsúsítja a derékvonalat, sőt, a magasított alsó a nagy pocakot is eltakarja.

Diszkrét topok nagy mellekre

Ha a méretes keblek feljebb kerülnek, a magasított derekú bugyi hatása jobban érzékelhető, hiszen így karcsúbbnak tűnik a derék.

A megerősített varrásokkal, és vastag pántokkal formáló melltartótopok jó tartást biztosítanak a mellek számára, ráadásul az idei csúcstrendeket is követik.

V-alakú szabás felül, vagy alul

Egyeseknél a has alja a kritikusabb rész, amit formálni vagy takarni szeretnének, ilyenkor bátran szóba jöhetnek a V-formájú csípő- és hasleszorító bugyik.

Nagy mellek esetén a balconette típusú melltartók is szép tartást adnak, melyek hozzájárulnak a homokóra testarányok kialakításához. A V-kivágású dekoltázsok megnyújtják a felsőtestet és keskenyebb derékvonalat varázsolnak.

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotók: Plus-size-clothing, Fashion Nova.

 

  • Megosztás:
hirdetés