Ashley Graham ismét címlapon szerepel, a brazil Vogue novemberi borítóján aranyszínű, testhezálló ruhát visel, amely szépen kiemeli homokóraalakját. A 36 éves molett modellről dögös fotók készültek.

hirdetés

Pályafutása kezdete óta Ashley Graham rengeteget tett azért, hogy a világ újradefiniálja a szépségről kialakult globális képet. Nem a túlsúly népszerűsítésére törekszik, hanem azt szeretné elérni, hogy a nők jól tudják érezni magukat a bőrükben, és képesek legyenek értékelni adottságaikat, testüket, függetlenül attól, hogy mekkora a ruhaméretük.

A jelentős súlytöbblet valóban egészségtelen, a modell is elismeri, hogy oda kell figyelnie magára, mert gyorsan felkúsznak rá a kilók, de azt elfogadhatatlannak tartja, amikor az emberek a testsúlyuk alapján ítélnek meg másokat. A valóságban nem lehet ráhúzni mindenkire ugyanazt a testképet, mert nem vagyunk egyformák. Ezért feladatának érzi elérni, hogy a telt alkathoz ne társuljon szégyenérzet.

Képek: Dave Benett, David M. Benett, Max Cisotti/Dave Benett, NDZ/Star Max/GC Images/Getty Images.

 

Ashley Graham nem szégyelli a testét, csakúgy, mint másokban, önmagában is képes meglátni a szépet, az értékeset, magabiztossága pedig sok nőt inspirál. A háromgyermekes modell a szülés utáni alakját sem rejtegette, úgy érezte, nincs jól, ha a nők csak a valóság egyik oldalát látják. Mert olyan is van, hogy valaki hamar visszanyeri régi formáját, és igen, léteznek izmos hasú anyák, de a valóságnak az éppúgy része, hogy a nők teste megváltozik, puhább lesz, narancsbőr jelenik meg rajta, vagy striák jelzik a kötőszövetek sérüléseit.

2022 januárjában születtek meg a modell ikerfiai, három csemete mellett pedig nem sietett azzal, hogy visszakapja a várandósság előtti alakját. Idén áprilisban mégis ő nyerte el a világ legszexisebb nője címet a Maxim magazin válogatása alapján, és rengetegen egyetértettek a döntéssel.

A kisugárzás kevés szót kap, amikor elismerik egy nő megjelenését, pedig a dögös küllemhez elképesztő mértékben hozzájárul, és Ashley Graham bizony nincs híján a női energiáknak. Érzéki mosolyával, vidám, pozitív, őszinte személyiségével azonnal az ujja köré csavarja a világot, miközben a legnagyobb természetességgel tárja elé, hogy nem tökéletes a teste. Ám őt ez nem zavarja, boldog, elégedett, az értékeit és a hiányosságait egyaránt tisztán látja.

Elképzelni is nehéz, nemhogy megszámolni, hányszor szerepelt már címlapon Ashley Graham, mégis mindig újat tud nyújtani, izgalmas tud lenni.

Ashley Graham a címlapon: gyönyörű képek készültek a brazil Vogue számára

A plus size modell ismét a csúcson pörög, az elmúlt pár hónapban őrületes tempót diktált. A kifutón és a meghívott vendégek között egyaránt felbukkant a nemzetközi divatheteken, a Dolce & Gabbana, a Boss, a Michael Kors és a Karoline Vitto modelljeként sétált a pódiumon, és részt vett a londoni, a milánói, illetve a párizsi divathét partikkal egybekötött rendezvényein. Jelen volt a Rabbanne és a H&M közös kollekciójának bemutatóján, és többek között a Messika, valamint a Balenciaga új kollekcióját is szemrevételezte.

Közben ellátogatott São Paulóba, ahol a brazil Vogue fotózásán vett részt. A magazin felemlegeti Ashley Graham modellkarrierjének mérföldköveit és meghatározó állomásait, és a testpozitív mozgalom szószólójaként szintén nagyra méltatja.

Ashley Graham ezúttal két címlapon szerepel. Az egyiken aranyszínű ruhában pózol, és akaratlanul is Botticelli leghíresebb mesterműve, a Vénusz születése jut róla eszünkbe.

Bár más a testtartása, a frizurája, és nem ruhátlan az alakja, mégis úgy érezzük, nagy a hasonlóság a két jelenet koncepciója között.

A másik borítóképen szőke parókában láthatjuk, a ruha lágy redőzésével, aranyló fürtjeivel és dús idomaival szintén a reneszánsz festmények nőalakjaira hajaz, csak épp modern korba helyezve.

A telt alakú modellnek nincsenek ellenére a dögös képek, de a szolidabb oldalát úgyszintén meg szokta mutatni. A figyelemfelkeltés sem áll tőle távol, nemrég egy teljesen átlátszó, csillogó hálós ruhában jelent meg a Swarovski új üzletének megnyitóján, a merész darab szinte semmit sem takart el a fehérneműjéből. Vitathatatlan, hogy Ashley Graham nagy hatással van az emberekre, és jelenlétével a divatvilágot is átalakulásra készteti, ami manapság éppúgy aktuális, hiszen még mindig van hova fejlődni.

A magazinfotókat MAR + VIN, avagy Marcos Florentino és Kelvin Yule készítette, az Ashley Graham által viselt ruhákat és kiegészítőket a brazil Vogue divatigazgatója és stylistja, Rita Lazzarotti válogatta össze, ahogy a modell megjelenésének koncepciójáért is ő felelt. A művészeti igazgató Júlia Filgueiras, a szépségszakértő Silvio Giorgio volt a fotózáson.

Kiemelt kép: Rachpoot/Bauer-Griffin/GC Images/Getty Images.

Cikkfotók: Dave Benett, David M. Benett, Max Cisotti/Dave Benett, NDZ/Star Max/GC Images/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés