Margot Friedländer 102 évesen szerepel a Vogue címlapján, és ezzel fontos üzenetet közvetít. Történetével és vidám, szeretetteljes kisugárzásával sokaknak ad erőt.

hirdetés

Már önmagában az példaértékű, hogy egy 102 éves nő került fel a Vogue címlapjára, ám összességében Margot Friedländer személye az, amitől igazán különlegessé válik ez a borító. Noha első blikkre talán nem sokat mondhat az idős hölgy neve, története elképesztő erőt és motivációt adhat sokak számára, s reméljük, hogy ennek a címlapfotónak és a mellékelt cikknek köszönhetően egyre többen ismerik meg Margot nevét.

Margot Friedländer bájos mosolya sokkal többet takar, mint bárki gondolná

Margot Friedländer mosolya sokkal többet takar, mint bárki gondolná. A 102 éves hölgy túlélte a holokausztot, ezzel teljesítve édesanyja utolsó kérését. Megjárta a földi poklot, belegondolni is szinte lehetetlen, hogy milyen nehézségeken ment keresztül, s mindennek ellenére még mindig meg tudja élni a boldog pillanatokat.

Mindössze 21 éves volt, amikor elszakadt a családjától és bujkálni kényszerült. A Vogue-nak adott interjújában elmondta, nagyon hálás, amiért teljesíteni tudta édesanyja kérését, miszerint próbálja meg túlélni az üldözést. A magazin tematikája a szeretet köré épült, nem véletlen, hogy Margot Friedländer került a címlapra.

Sokan tapasztaljuk, hogy a tartós stressz, a belső nehézségek és harcok láthatóan nyomot hagynak a megjelenésen. A gyönyörű fotókon a 102 éves Margot szinte rácáfol ezekre az állításokra. Szó szerint megjárta a poklot, ám a szeretet ereje, a mérhetetlen lelki stabilitása átsegítette őt a kegyetlen és félelmetes időszakon, s ma már senki meg nem mondaná ragyogó, bájos mosolya alapján, hogy milyen borzalmakon ment keresztül a holokauszt idején, miközben elveszítette családját.

A külsőnk abszolút árulkodó, visszatükrözi mindazt, ami bennünk zajlik, ám a szeretet, a hit és a hála láthatóan felül tudja írni a lelki sebeket. Margot Friedländer személye, sugárzó mosolya reményt ad arra, hogy még a legrosszabb körülményekből, a legveszedelmesebb pillanatokból is van kiút. A szépség ebben a formában nem mulandó, hiszen jórészt a lelkierőt, a belső békességet, a mindent túlélő szeretetet tükrözi. Egy boldog, hinni képes nő arcáról pedig mindig a báj és a szeretet sugárzik majd, ahogy Margot megjelenése is a reményt élteti.

Noha lehetne megkeseredett, haragudhatna az egész világra, és egy életre száműzhette volna a mosolyt az arcáról, a most 102 éves Margot Friedländer még mindig hisz a jóban, a szeretetben és a boldogságban. Munkájáért több kitüntetéssel díjazták már, sőt egy évente átadott díjat is elneveztek róla. Nyíltan beszél a holokauszt során szerzett tapasztalatairól, a megélt nehézségekről, hogy ezzel is edukálja a fiatalabb generációkat.

Kiemelt kép: Gerald Matzka/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés